Εντός των συνόρων δυσκολεύεται να πάρει αποτελέσματα, όμως ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός όταν φορά το ευρωπαϊκό του κοστούμι. Ο «δικέφαλος» ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Ρουμπίν Καζάν στην Τούμπα, με τον Βιεϊρίνια (17′) να εκμεταλλεύεται το πέναλτι που κέρδισε ο Γεωργιάδης (αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Ριζικόφ) και τον Βίκτορ Βαλντές να ισοφαρίζει στο 48′. Έτσι, στην κλήρωση της Παρασκευής θα πάει ως ισχυρός με το μυαλό να ταξιδεύει ήδη σε μία ονειρική ευρωπαϊκή πορεία.

Οι οπαδοί γέμισαν το γήπεδο της Τούμπας και μετέτρεψαν σε φιέστα πρόκρισης το παιχνίδι με τους Ρώσους. Οι παίκτες του Μπόλονι (που έκανε μίνι ροτέισον αφήνοντας στον πάγκο Κρέσιτς, Σαλπιγγίδη, Λάζαρ και Φωτάκη) ήταν κατά κράτος ανώτεροι και έφτασαν νωρίς στο γκολ. Ο δαιμόνιος Γιώργος Γεωργιάδης έκανε κούρσα 50 μέτρων, πέρασε τον τερματοφύλακα Ριζικόφ, εκείνος τον ανέτρεψε και πήγε νωρίς νωρίς προς τα αποδυτήρια. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα και κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε, με τη Ρουμπίν να θέλει απλώς να κρατήσει τη διαφορά των γκολ.

Οι Ρώσοι έμαθαν ότι η Τότεναμ νικούσε στο ημίχρονο 3-0 τη Σάμροκ Ρόβερς και κυνηγούσε άλλα δύο γκολ για να περάσει, οπότε ήξεραν ότι πρέπει να επιτεθούν. Στο 48′, μετά από ασίστ του Γκιοκντενίζ Καραντενίζ, ο Νέλσον Βαλντές ισοφάρισε και οι δύο αντίπαλοι πήγαν προς το φινάλε νιώθοντας νικητές. Ο μεν ΠΑΟΚ για την πρωτιά, η δε Ρουμπίν για την πρόκριση.

ΣΚΟΡΕΡ: 16′ πεν. Βιεϊρίνα – 48′ Βαλντές
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ορσάτο (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΗ: Λίνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 13′ Ριζικόφ

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Αρίας (84′ Λάζαρ), Γκαρσία, Ιβιτς (80′ Φωτάκης), Γεωργιάδης (73′ Σαλπιγγίδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπερντίγεφ): Ριζικόφ, Καλέσιν (14′ Αρλάουσκις), Μπογκέτι, Σαρόνοφ, Νομπόα, Νάτσο, Νέμοφ, Καραντενίζ, Μάρτινς (61′ Μπιστρόφ), Βαλντές (90′ Ντιαντιούν)

Είπαν

Λάζλο Μπόλονι: “Ξεκινήσαμε καλά, δεν θυμάμαι σε ποιο ακριβώς σημείο πετύχαμε το γκολ, αλλά ήταν πολύ νωρίς και άλλαξαν όλα. Η κυριαρχία μας ήταν μεγαλύτερη, όμως δεν είχαμε έναν μπαλαντέρ για να τον βγάλουμε από το μανίκι, να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ και να κυριαρχήσουμε απόλυτα. Όταν δεν καταφέρνεις τρεις φορές να τελειώσεις το παιχνίδι, μπορεί δεχθείς ένα γκολ από κόντρα και να ισοφαριστείς. Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την πρόκριση. Είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου, που δεν έχασαν παιχνίδι στους δέκα ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο όμιλος ήταν επιπέδου Τσάμπιονς λιγκ και ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να ταξιδεύει στο Europa League και στην επόμενη χρονιά. Όλο αυτό το διάστημα οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι μας έδωσαν πολλά. Οι οπαδοί μας ήταν στο Όσλο, στο Καζάν, στην Ιρλανδία και στο Λονδίνο. Μπράβο τους και τους ευχαριστώ. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι εναντίον ουκρανικών και ρώσικων ομάδων, πίστευα ότι θα μας δημιουργούσαν μεγαλύτερα προβλήματα. Και όμως σε τέσσερις αγώνες δεν αισθάνθηκα ότι μας δημιούργησαν τόσα προβλήματα όσα θα δικαιολογούσε η διαφορά στο μπάτζετ τους. Σαφώς και είναι πίσω μας όλη αυτή η εμπειρία του Europa League, είναι μία ωραία περιπέτεια και τώρα το πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας έρχεται την Κυριακή. Θα κάνουμε το καλύτερό μας. Προχωράμε βήμα – βήμα. Θα δούμε τι θα πετύχουμε. Όπως εσείς θέλετε να είστε οι καλύτεροι έτσι και εγώ θέλω να είμαι ο καλύτερος στον κόσμο, να κατακτήσω τα πάντα. Όμως κρατώ τα πόδια μου στο έδαφος και περιμένω να δω τι θα γίνει στην επόμενη φάση”.

Γιώργος Φωτάκης: “Όταν έγινε η κλήρωση είπαμε ότι θα παλέψουμε για την πρόκριση. Αυτό θέλαμε, προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε. Στους “32” όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Ο ΠΑΟΚ όμως, έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Και στην επόμενη φάση ο στόχος είναι η πρόκριση. Δεν μπορούμε να κοιτάμε απευθείας πολύ μακριά”.

Ντιέγκο Αρίας: “Πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλο μπροστά στους οπαδούς μας. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό, αν και θέλαμε τη νίκη. Όταν η ομάδα παίζει σπίτι της πάντα παίζουμε για τη νίκη. Ακόμη κι έτσι, όμως, αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα μπορεί να το γιορτάσει. Δεν με ενδιαφέρει ο αντίπαλος, ό,τι δώσει ο Θεός. Για μας εμάς το σημαντικό είναι να προκριθούμε όποιος και αν είναι απέναντί μας”.

Κούρμπαν Μπερντίγεφ: “Δεν περιμέναμε να μείνουμε τόσο νωρίς με δέκα παίκτες, αλλά είναι θετικό ότι πετύχαμε το στόχο μας και προχωράμε στη διοργάνωση, όπως όλες οι ρώσικες ομάδες. Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της χρονιάς. Δύσκολη ήταν και η προετοιμασία μας γι’ αυτό το ματς. Ο Καλέσιν και ο Μάρτινς δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στα αποδυτήρια δεν είπα πολλά πράγματα. Οι παίκτες μου ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν, άλλωστε γνώριζαν τι γινόταν στην Ιρλανδία. Γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεκουράσει κάποιους παίκτες, τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως περιμέναμε”.

 

www.enet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.