Την επτά φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιόν, θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο σύλλογος της Λευκωσίας, πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίνεται σε φάση νοκ-άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχει ήδη κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση και από εδώ και πέρα κάθε βήμα θα είναι κέρδος. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο «Ζερλάν» (Τρίτη 14 Φεβρουαρίου) και η ρεβάνς στο ΓΣΠ της Λευκωσίας (Tετάρτη 7 Μαρτίου). Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζουν οι δύο αγγλοϊταλικές μάχες, Νάπολι-Τσέλσι και Μίλαν-Άρσεναλ.

Στη Γαλλία πανηγυρίζουν για την κλήρωση. Είναι χαρακτηριστικό το πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Equipe: “Ευχάριστα νέα για τις Ολιμπίκ. Η Λιόν θα αντιμετωπίσει τον αδύναμο ΑΠΟΕΛ και η Μαρσέιγ την ντεφορμέ Ίντερ”.

Ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ έχει αποδείξει ότι πουλά ακριβά το τομάρι του. Άφησαν πίσω τους Ζενίτ, Πόρτο και Σαχτάρ και οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αισιόδοξοι ότι θα κοιτάξουν στα μάτια και τη Λιόν:

Σάκης Χιώτης: “Σαν πρώτη γεύση είναι μία δύσκολη κλήρωση. Μπορεί να λένε πως η Λιόν δεν είναι στα καλύτερά της, αλλά δεν παύει να είναι… Λιόν, δηλαδή μία ομάδα με σταθερά καλές πορείες στην Ευρώπη. Εδώ που φτάσαμε δεν υπήρχε εύκολος αντίπαλος. Ακόμη και η Βασιλεία που προτιμούσαν κάποιοι, άφησε εκτός τη Γιουνάιτεντ. Είναι νωρίς για κάποια εκτίμηση, αφού δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς, ούτε Λιόν όταν θα κοντραριστούμε. Θα την παρακολουθούμε στενά και μέχρι τότε σίγουρα θα ξέρουμε τα θετικά και τα αρνητικά της. Δεν μπορούμε να βάλουμε όρια. Είμαστε απρόβλεπτη ομάδα. Απλά ελπίζουμε να πάνε καλά όλα. Είναι δύσκολα, αλλά έχουμε στόχους. Και φυσικά το πρωτάθλημα, καθώς θέλουμε να κατακτήσουμε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα”.

Τα ζευγάρια της φάση των “32”
Λιόν-ΑΠΟΕΛ
Νάπολι-Τσέλσι
Μίλαν-Άρσεναλ
Βασιλεία-Μπάγερν
Λεβερκούζεν-Μπαρτσελόνα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης
Ζενίτ-Μπενφίκα
Μαρσέιγ-Ίντερ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.