Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιώργος Γούλας: “Χωρίς τη δικής σας κατανόηση και συμμετοχή είναι αδύνατο να υπάρξει καθαριότητα και πολιτισμός”…

Δεκέμβριος 16th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μετά από ένα χρόνο άσκησης των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος με ευθύνη την καθαριότητα της πόλης και γενικότερα του Δήμου καθώς και του περιβάλλοντος χώρου, αισθάνομαι να εκθέσω την εμπειρία μου καθώς και τις ανησυχίες μου σε ότι αφορά την καθαριότητα σε πολύ αδρές γραμμές:

Δεν ζητούμε από τους πολίτες κάτι το ανέφικτο και αδύνατο.

Μερικές απλές καθημερινές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στην κατεύθυνση αυτή δεν έγιναν σοβαρά βήματα.

Για παράδειγμα δεν είναι κόπος αν διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα αποθέτουμε στους μπλε κάδους. Στην περίπτωση αυτή βοηθούμε όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος και στην καθαριότητα αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση φυσικών και οικονομικών πόρων πράγματα που για την εποχή μας έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Η κακή συνήθεια των περισσότερων να πετάνε τα μικροαντικείμενα στο δρόμο είτε ως πεζοί είτε ως επιβάτες αυτοκινήτων είναι κάτι που εύκολα μπορεί να εξαλειφθεί, αν σκεφτούμε ότι η εικόνα που παρατηρείται είναι η πλέον δυσάρεστη την ώρα μάλιστα που ο κάδος απορριμμάτων είναι άδειος. Πλατείες, δρόμοι, πεζόδρομοι στις γειτονιές αλλά και στην όλη έκταση του Δήμου θα γίνουν καθαρότεροι κι όλο αυτό σίγουρα θα βελτιώσει την όλη εικόνα της πόλης και του Δήμου. Αν σκεφτεί κανείς πως για να καθαριστούν όλοι οι ρύποι (χαρτάκια, αποτσίγαρα, πλαστικές σακούλες κ.ά) χρειάζεται κόπος και κυρίως οικονομική δαπάνη που ουσιαστικά βαρύνει όλους μας, καταλήγουμε πως η αδράνεια στον τομέα αυτόν είναι ολέθρια.

Τέλος δηλώνουμε πως εμείς ως Δήμος έχουμε υποχρέωση να διεκπεραιώσουμε τις εργασίες καθαριότητας όμως χωρίς τη δικιάς σας κατανόηση και δικιά σας συμμετοχή είναι αδύνατο να υπάρξει καθαριότητα και πολιτισμός. Είναι καθήκον όλων μας.

Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά.

Γεώργιος Γούλας

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 16th, 2011 at 10:50 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply