Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται την ιταλική Καντού και θέλουν πάση θυσία νίκη

Ευρωλίγκα: Απόψε ο πρώτος «τελικός» για τον ΟλυμπιακόΣτον Α’ Ομιλο της Ευρωλίγκας, όπου η ισπανική Κάχα Λαμποράλ και η τουρκική Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ φάνταζαν ως τα απόλυτα φαβορί για τις πρώτες θέσεις στην αρχή της χρονιάς, η αποψινή (15/12, 21.00,nova 3) αντίπαλος του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ιταλική Καντού, είναι η μοναδική ομάδα που βλέπει το… αστεράκι της πρόκρισης δίπλα στο όνομά της στον βαθμολογικό πίνακα.

Αν περιηγηθεί κάποιος στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, θα διαπιστώσει ότι ενώ για όλες τις άλλες ομάδες η πρόκριση θα «παιχτεί» στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, οι Ιταλοί _ μετά το «μυθικό» τρίποντο του Τζανλούκα Μπαζίλε την περασμένη εβδομάδα στο Μπιλμπάο _ έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Top16 και για αυτό ακριβώς ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Ντούσαν Ιβκοβιτς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Παίζουμε με μια ομάδα που δίκαια έχει ήδη προκριθεί στους ‘16’ και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Είναι μια ομάδα πολύ καλή ομάδα στο σετ παιχνίδι και χρειάζεται προσοχή. Έχω δει όλα τα ματς που έχουν παίξει μέχρι τώρα. Έχουν καλό ρυθμό, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας, διαθέτουν έμπειρους παίκτες όπως ο Μπαζίλε και ο Μαρκονάτο και δεν θα έχουν πίεση, επομένως εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να πάρουμε ακόμη μια νίκη», υποστήριξε ο «Ντούντα», ο οποίος θα αισθανόταν πιο άνετος εάν η ομάδα του δεν είχε ηττηθεί (64-63) στον πρώτο γύρο στο Καντού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν απόψε το… αφτί τους στην Κωνσταντινούπολη, όπου εάν η οικοδέσποινα Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επικρατήσει της Μπιλμπάο, η ελληνική ομάδα θα κατακτήσει την πρόκριση στο Top16 μια ώρα αρχύτερα (χωρίς να περιμένει δηλαδή τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου με τη Νανσί στη Γαλλία), αρκεί φυσικά να διατηρήσει το αήττητο στο ΣΕΦ σε πέντε αγώνες βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 5 νίκες και 4 ήττες.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.