Με νίκη και εμφάνιση που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον αποχαιρέτησε την Ευρώπη η ΑΕΚ. Η νεανικότερη «Ένωση» που έχει εμφανιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, και μία από τις πιο νεανικές που έχει παίξει σε επίσημο ματς, επικράτησε 3-1 της Στουρμ στο Γκρατς και έσβησε το στίγμα της ομάδας που είχε στόχο την πρόκριση και έμενε χωρίς βαθμό μετά από πέντε αγωνιστικές.

Οι Μανωλάς (10′), Μπερνς (43′) και Κλωναρίδης (77′) σημείωσαν τα γκολ του «δικεφάλου», ενώ προσωρινά είχε μειώσει για τους Αυστριακούς ο Κάιντς (59′). Ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας έκαναν ο στόπερ Μαυρουδής Μπουγαΐδης και ο δεξιός μπακ Σωκράτης Τσουκαλάς.

Πρόκειται ασφαλώς για την ομάδα με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας που έχει παρουσιάσει ποτέ η ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό ματς. Με εξαίρεση τον 33χρονο Κωνσταντόπουλο, τον 29χρονο Γκερέιρο και τον 27χρονο Καράμπελα (πέρασε στο ματς ως αλλαγή), οι υπόλοιποι 11 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν είναι κάτω των 25 ετών. Για του λόγου το αληθές:

Νίκος Εγγλέζου: 18
Μαυρουδής Μπουγαΐδης: 18
Στιβ Λέο Μπέλεκ: 18
Βίκτωρ Κλωναρίδης: 19
Σωκράτης Τσουκαλάς: 19
Κώστας Μανωλάς: 20
Χουάν Κάλα: 22
Νέιθαν Μπερνς: 23
Γρηγόρης Μάκος: 24
Γιάννης Κοντοές: 25
Δημήτρης Σιαλμάς: 25

Η ΑΕΚ ήταν σαρωτική για 45 λεπτά. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές έπαιζαν με αυτοπεποίθηση και έδειχναν το πλούσιο ταλέντο τους. Ιδιαίτερα ευχάριστα ήταν τα δείγματα που παρουσίασαν οι 18χρονοι Εγγλέζου και Μπουγαΐδης, αλλά και ο Κλωναρίδης που πέτυχε και ένα θαυμάσιο γκολ.

Το σκορ είχε ανοίξει στο 10ο λεπτό ο Μανωλάς, επιστρέφοντας με τον καλύτερο τρόπο από την τιμωρία του για απειθαρχία. Στη συνέχεια, η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες με Μπουγαΐδη, Κάλα και Σιαλμά, για να έρθει το γκολ του Μπερνς στο 43′. Ο Κάιντς μείωσε, όμως ο Κλωναρίδης ολοκλήρωσε τη βραδιά με ένα πανέμορφο γκολ. Πήρε την μπάλα από τον Γκερέιρο και αφού διέσχισε το μισό γήπεδο κεραυνοβόλησε τον Τσάβλινα για να χαρίσει στην ομάδα τους πρώτους της βαθμούς και… 140.000 ευρώ, το πριμ νίκης που ορίζει η UEFA και μόνο αμελητέο δεν είναι για μία οικονομικά ψυχορραγούσα ΑΕΚ.

ΣΚΟΡΕΡ: 59′ Κάιντς – 10′ Μανωλάς, 43′ Μπερνς, 77′ Κλωναρίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξάντρου Ντεακόνου (Ρουμάνος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάιντς, Χάας, Ντούντιτς – Κάλα

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Τσάβλινα, Στάντφεστ, Ποπχάτζε, Ντούντιτς, Μπούργκσταλερ, Μουράτοβιτς (73′ Μπούκβα), Κοχ, Βολφ (61′ Χάας), Κάιντς (84′ Ένεραϊχ), Μπόντουλ, Κίεναστ
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Εγγλέζου (54′ Καράμπελας), Μπουγαϊδης, Μανωλάς, Κάλα, Μάκος, Γκερέιρο, Μπερνς (63′ Μπέλεκ), Κλωναρίδης (85′ Τσουκαλάς), Σιαλμάς

 

Ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.