Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι μικροί και μεγάλο μέρος μεσαίων κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα. Βιώνουν τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής, εχθρικής πολιτικής της Ε.Ε των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Πολιτικές που εξυπηρετούν και στηρίζουν τα κέρδη και προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές κ.ά συρρικνώνοντας  παραπέρα το εισόδημα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων, που μεγάλος αριθμός είναι εγκατεστημένος σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές .

Η δραστική μείωση στις τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας, με ταυτόχρονη αύξηση της τιμής τους στον καταναλωτή – εργαζόμενο της πόλης, η αύξηση του κόστους παραγωγής από την κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών, των μέσων και  εφοδίων, η αύξηση του Φ.Π.Α,  η τεράστια  αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, στα καύσιμα, τα χαράτσια στον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, του ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης, τη φοροληστεία της αγροτικής λαϊκής κατοικίας μέσα από το χαράτσι της  ΔΕΗ, έχουν οδηγήσει χιλιάδες κτηνοτρόφους στη χρεοκοπία και εγκατάλειψη του επαγγέλματος, την τελευταία 5 ετία.

Αυτή η πολιτική στοχεύει ξεκάθαρα την κρίση να πληρώσει η αγροτιά, εργατιά, τα λαϊκά στρώματα για να προστατευτούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και οδηγούν στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων. Στη συγκέντρωση και της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, με γρηγορότερους ρυθμούς.

Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους θα επιδεινωθεί παραπέρα από τις συνέπειες , τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά και σε συνδυασμό με την νέα ΚΑΠ  2014-2020  επιταχύνοντας την καταστροφή  των φτωχών κτηνοτρόφων.  Αυτή η πολιτική μείωσε δραστικά την αυτάρκεια της χώρας σε όλα τα ζωοκομικά  προϊόντα, κατέστρεψε παραγωγικές μονάδες μετέτρεψε από θετικό το ισοζύγιο στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ ελλειμματικό.

Σήμερα οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα .               Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η Ε.Ε οι Ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Tις καπιταλιστικές επιχειρήσεις  στηρίζουν και ενισχύουν, μέσα από τη χρεοκοπία  των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και άλλων λαϊκών νοικοκυριών.

Μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους  σε πανελλαδική κινητοποίηση  στις 14 Δεκέμβρη. Να παλέψουν για να βάλουν φρένο στην άγρια αυτή πολιτική και να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, με την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Να διεκδικήσουμε  ανάπτυξη του  κτηνοτροφικού τομέα, έτσι όπως συμφέρει το λαό, τη χώρα, τους   μικρομεσαίους κτηνοτρόφους  και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα καρτέλ. Μόνο έτσι θα υπάρξει  λαϊκή ευημερία.

Με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, θα μπορούν να  αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά η κάλυψη των διατροφικών λαϊκών αναγκών, μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος παραγωγής. Παράλληλα με τις μεγάλες κρατικές μονάδες θα δημιουργούνται παραγωγικοί συν/σμοί των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, με κρατική επιστημονική στήριξη,  που ενταγμένοι στον κεντρικό σχεδιασμό παραγωγής θα ενισχυθούν για αλλαγή του συσχετισμού φυτικής-ζωικής παραγωγής, υπέρ της κτηνοτροφικής ανάπτυξης. Καλύπτοντας τις εγχώριες ανάγκες και περιορίζοντας δραστικά τις εισαγωγές. Έτσι θα έχουμε ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα, μείωση της ανεργίας, επιβίωση και  εισόδημα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και συνολικά  αναβάθμιση οικονομική- κοινωνική- πολιτιστική  στην ύπαιθρο.

Όμως για να εφαρμοστεί μια τέτοια αγροτική πολιτική που συμφέρει τη χώρα και το λαό, προϋποθέτει μαζικό απεγκλωβισμό των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τις πολιτικές  και τα κόμματα που τους ξεκληρίζουν.

Απαιτείται η δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας συνολικότερης λαϊκής οικονομίας στην οποία οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά. Παλεύοντας σήμερα για μέτρα ανακούφισης προετοιμάζοντας με τους σημερινούς αγώνες τους,  αυριανούς μεγαλύτερους που θα δώσουν οριστική λύση στα βάσανα μας.

Στη διαμόρφωση αυτών των προϋποθέσεων σήμερα διεκδικούμε:

Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα . Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις.

Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Απαγόρευση  κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική  αξία έως 300.000 ευρώ, με  διαγραφή των τόκων – πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια . Αύξηση της φορολογίας στα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.

Νομιμοποίηση και παροχή δωρεάν της υποδομής(κολόνες ΔΕΗ) ηλεκτροδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Απόσυρση του νόμου για τους συνεταιρισμούς των μεγαλοαγροτών και τους αγροτικούς συλλόγους της υποταγής. ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο φορέα με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής του κεφαλαίου στο 100% των ζημιών απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους,  κατάργηση των χαρατσιών .

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των κρατικο-συνεταιριστικών εταιρειών της ΑΤΕ. Στήριξη του κρατικού – συνεταιριστικού χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Δημιουργία κρατικών σφαγείων και οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια και πρόστιμα.

Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με την πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο των αιτημάτων οι κτηνοτρόφοι  συντονίζουμε τον αγώνα  με τους άλλους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργατοϋπαλλήλους, τους γεωτεχνικούς,  τους αυτοαπασχολούμενους τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό

την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  στις 12: 00 η ώρα

ΟΛΟΙ   ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ  ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ   ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ    ΤΑΞΙΚΗΣ  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.