Ολοκληρώθηκε το ραντεβού με τον Ευ. Βενιζέλο – ο υπουργός Οικονομικών απορρίπτει τη διαρχία

Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις Παπανδρέου για το μέλλον του ΠαΣοΚ

Σε τροχιά μπαίνουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠαΣοΚ από την ερχόμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου. Τη Δευτέρα ή την Τρίτη, αντί για το Πολιτικό Συμβούλιο όπως προγραμματιζόταν ο κ. Παπανδρέου θα συγκαλέσει την Κυβερνητική Επιτροπή με τη σύνθεση που είχε όταν ήταν πρωθυπουργός, στην οποία συμμετέχουν όλα τα κορυφαία στελέχη και πάντως όλοι όσοι θεωρούνται πιθανοί διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος.

Την Τετάρτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεδριάσει και το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου θα συζητήσει για την αξιολόγηση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, τη στήριξη της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του έργου της και την πορεία του ΠαΣοΚ. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της πρώην Κυβερνητικής Επιτροπής.

Παρά τις ολιγόλογες ανακοινώσεις, φαίνεται ότι στη συνάντηση των κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου, συμφωνήθηκε ένα βασικό χρονοδιάγραμμα για τις εσωτερικές διαδικασίες. Από την Ιπποκράτους, όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Παπανδρέου και από τη Ζαλοκώστα, όπου βρίσκεται το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, μεταδίδεται ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Από την πλευρά του κ. Βενιζέλου έγινε γνωστό ότι με τον κ. Παπανδρέου υπήρξε συμφωνία στα ακόλουθα ζητήματα: Προτεραιότητα είναι να στηριχτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, η εφαρμογή της συμφωνημένης πολιτικής και η ολοκλήρωση του PSI. Ο κ. Παπανδρέου από την ερχόμενη εβδομάδα θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τις διαδικασίες που στοχεύουν στην ενότητα, στην ανανέωση και την ανάκτηση δυναμικής στην παράταξη και για την πολιτική προοπτική της.
Επίσης συμφωνήθηκε ότι οι όποιες επιλογές γίνουν θα είναι καθαρές και ευρύτατης αποδοχής ώστε να μην τραυματιστεί η παράταξη και να μην υπονομευτεί η λειτουργία της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι δεν τον αφορούν τα «δαχτυλίδια», αλλά ούτε και τα διαδικαστικά ζητήματα. «Δεν δέχομαι συστάσεις ή υποδείξεις από κανέναν για τις εσωκομματικές διαδικασίες, και ιδίως για την ανάδειξη του νέου προέρδου από την κάλπη», σχολίαζε έπειτα από τη συνάντηση σε στενούς συνεργάτες του. Η βολή ήταν ευθεία κατά του κ. Ι. Ραγκούση, ο οποίος το πρωί είχε υποστηρίξει σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ότι η ηγεσία του κόμματος θα πρέπει να αλλάξει μόνο με κάλπη. «Όσοι βλέπουν κάτι άλλο, καλύτερα να το ξεχάσουν», δήλωσε.
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, έχει δυσαρεστηθεί από τις φήμες -τις οποίες συνομιλητές του αποδίδουν στην «ομάδα των τριών»- ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί τις κάλπες, ενώ ο κ. Βενιζέλος είχε ταχθεί σαφώς υπέρ των καταστατικών διαδικασιών εκφράζοντας απλώς τον προβληματισμό, ο οποίος υπάρχει και σε άλλα κορυφαία στελέχη, αν μπορούν να στηθούν κάλπες με το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία. Άλλα στελέχη όμως πιστεύουν ότι αυτή η διαδικασία θα είναι λυτρωτική για το ΠαΣοΚ. Ο κ. Βενιζέλος, πάντως διεμήνυσε χθες ότι ο ίδιος απέδειξε ότι τιμά τις καταστατικές διαδικασίες και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές, υπονοώντας τις εσωκομματικές εκλογές του 2007.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.