Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Φεύγουν όσοι θέλουν με 25ετία”, λέει το ΓΕΕΘΑ…

Δεκέμβριος 14th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σάλος ξέσπασε με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου του ΓΕΕΘΑ

Το περιεχόμενό του ερμηνεύτηκε από τον ΣΥΣΜΕΔ, ως “υιοθέτηση πλήρους εφαρμογής των δυσμενών διατάξεων του νέου νόμου περί ιεραρχίας (Ν.3883/2010) και στους παλαιούς στρατιωτικούς, την ανατροπή των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών διατάξεων για όσους έχουν συμπληρώσει 25ετία μέχρι την 31-12-2012 και την παραμονή στο στράτευμα, για όλους (παλαιούς και νέους στρατιωτικούς, ακόμη και για αυτούς που ήδη θεμελίωσαν ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό δικαίωμα) μέχρι 40ετούς πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας αντί 35ετίας που ισχύει με το Ν.2439/1996″.

Το ΓΕΕΘΑ μετά από την ανάρτηση του Onalert, αντέδρασε και μέσω κορυφαίας πηγής διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για όσους έχουν συμπληρώσει 25ετία και θέλουν να φύγουν. Ακόμη επισημαίνει ότι:

•Το έγγραφο ζητάει ουσιαστικά σχόλια και προτάσεις των Γενικών Επιτελείων και τίποτα παραπάνω.

•Όλα όσα αναφέρονται στο έγγραφο προβλέπονται στο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών από τις προβλέψεις του οποίου τίποτα δεν αλλάζει.

Ωστόσο η αποκάλυψη του εγγράφου έχει προκαλέσει μεγάλη καχυποψία και πολλοί εκτιμούν ότι “μετράνε αντιδράσεις ή θέλουν να προκαλέσουν νέο κύμα μαζικών παραιτήσεων”

 

www.onalert.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 14th, 2011 at 15:25 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply