Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία

Δεκέμβριος 14th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Απειλούν με αναστολή πίστωσης πριν την 1/1

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρουν 12.000 φαρμακοποιοί όλης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία.
Οι φαρμακοποιοί από 1ης Ιανουαρίου θα διακόψουν την πίστωση προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, κάνοντας λόγο για “οικονομική ασφυξία” στην οποία έχουν περιέλθει.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, η αναστολή της πίστωσης ενδέχεται να γίνει και νωρίτερα, αφού η διαμορφωθείσα κατάσταση στον κλάδο φέρνει τους επαγγελματίες να «συνθλίβονται ανάμεσα στη διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και τη μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΦΣ δήλωσε πως ο σύλλογος θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει για τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων του κλάδου.

 

www.newsit.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 14th, 2011 at 08:13 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply