Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσκόπηση Alco: 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Δεκέμβριος 14th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πανομοιότυπη εικόνα ως προς την πρόθεση ψήφου και στη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Kontra Channel. Δεκατρείς μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, 12% το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τον ΛΑΟΣ, άνετα η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.

Μιλάμε για ενδεχόμενο να υπάρξουν επτά κόμματα στη νέα βουλή (μαζί με τους οικολόγους). Οριακά περί του 3% η ΔΗΣΥ, όγδοο κόμμα στις προτιμήσεις.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Κυβέρνηση συνεργασίας δεν απολαμβάνει πλέον ούτε της δημοσκοπικής εμπιστοσύνης των πολιτών. Παράλληλα φθείρεται κι ο Παπαδήμος, αλλά με πιο αργό ρυθμό.

Αξιοσημείωτη είναι η πρωτιά του Βενιζέλου στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ (σε αυθόρμητες απαντήσεις), αλλά και η υψηλή δημοφιλία τόσο του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ξεπερνά μόνο ο Φώτης Κουβέλης. Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ δείχνει να καρπούται -πιο πολύ από όλους-και ως κόμμα (11,5% των πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ) αλλά και προσωπικά την αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ.

Στην ερώτηση για τη στήριξη Σαμαρά στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ επικροτεί την απόφαση του (62 έναντι 21) ενώ στο σύνολο του εκλογικού σώματος, οι απόψεις είναι μοιρασμένες (41-41).

Τέλος, στην ερώτηση για τις εκλογές το 40% υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες και το 37% γύρω στις 19/2.

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 14th, 2011 at 05:13 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply