Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η λίστα του Ράιχενμπαχ

Δεκέμβριος 12th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Οι τρεις προτεραιότητες: Είσπραξη φόρων, δημόσια διοίκηση, επιχειρηματικό περιβάλλον

Η λίστα του ΡάιχενμπαχΤις προτεραιότητες της Ομάδας Δράσης αναλύει ο επικεφαλής της Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» σημειώνει ότι πρώτο ζήτημα είναι η βελτίωση του φορεισπρακτικού μηχανισμού, ακολουθεί η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τρίτον η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η «Ομάδα» δεν ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα και ότι τα 45 άτομα που την αποτελούν, τα 30 εργάζονται στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο Γερμανός αξιωματούχος εξηγεί ότι δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγή του, κατά συνέπεια το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί εκ των ενόντων. Είναι καθήκον των ελληνικών αρχών, υπογραμμίζει, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την απλοποίηση των διαδικασιών.

Για το σχέδιο «Ήλιος», το χαρακτηρίζει ως μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και το μέλλον της, αλλά ακόμα μπορούν να γίνουν πολλά.

Εκτιμά, πάντως, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και ξένους επενδυτές για να φέρει εις πέρας αυτό το έργο. Τέλος, για τα κοδύλια του ΕΣΠΑ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκινήσει η αποδέσμευση.

This entry was posted on Δευτέρα, Δεκέμβριος 12th, 2011 at 08:51 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply