Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βγαίνουν στο σφυρί όλες οι ΔΕΚΟ

Δεκέμβριος 12th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μόνο οι λεγόμενες κρίσιμες υποδομές θα μείνουν υπό τον έλεγχο του κράτους…

Η κυβέρνηση επιμένει στο ξεπούλημα σε μια περίοδο η αξία έχει πέσει στο ναδίρ και επιπλέον δεν αναθεωρεί κανέναν από τους στόχους.
Δηλαδή η κυβέρνηση ελπίζει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η πώληση των ΔΕΚΟ και γενικότερα της Δημόσιας περιουσίας θα αποφέρει 35 δισ. ευρώ.

Η πώληση των μεγάλων ΔΕΚΟ υπάρχει στο κείμενο της 5ης αναθεώρησης του μνημονίου, κρίνεται απαραίτητη ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων που θέτει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ωστόσο τα ερωτήματα είναι τεράστια για το ποιο θα είναι τελικά το οικονομικό όφελος, αν θα είναι χρήσιμο στην αποπληρωμή του χρέους ή αν απλά θα υπάρξει εκποίηση της κρατικής περιουσίας χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, παρά μόνο προς το συμφέρον των αγοραστών.Βγαίνουν στο σφυρί όλες οι ΔΕΚΟ
Μόνο οι λεγόμενες κρίσιμες υποδομές θα μείνουν υπό τον έλεγχο του κράτους. Η κυβέρνηση επιμένει στο ξεπούλημα σε μια περίοδο η αξία έχει πέσει στο ναδίρ και επιπλέον δεν αναθεωρεί κανέναν από τους στόχους.

Δηλαδή η κυβέρνηση ελπίζει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η πώληση των ΔΕΚΟ και γενικότερα την Δημόσιας περιουσίας θα αποφέρει 35 δισ. ευρώ
Η πώληση των μεγάλων ΔΕΚΟ υπάρχει στο κείμενο της 5ης αναθεώρησης του μνημονίου, κρίνεται απαραίτητη ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων που θέτει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ωστόσο τα ερωτήματα είναι τεράστια για το ποιο θα είναι τελικά το οικονομικό όφελος, αν θα είναι χρήσιμο στην αποπληρωμή του χρέους ή αν απλά θα υπάρξει εκποίηση της κρατικής περιουσίας χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, παρά μόνο προς το συμφέρον των αγοραστών.

 

www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Δεκέμβριος 12th, 2011 at 12:20 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply