Μια από τις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τα δυο αυτά χρόνια είναι αναμφισβήτητα το ότι με πραγματικά μακιαβελικό τρόπο μάς οδήγησε σε ένα μικρό εμφύλιο πόλεμο. Με απλά λόγια, έστρεψε τον έναν πολίτη εναντίον του άλλου.

Όχι ότι αυτό είναι δύσκολο να συμβεί στη χώρα μας, αλλά λόγων των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και των αμέτρητων αδικιών που είχαν αρχίσει να γίνονται από την κυβέρνηση, είχαμε ως λαός αρχίσει να γινόμαστε μια δυνατή ομάδα που ως κατάληξη θα είχε να τους πάρουμε -το λιγότερο- με τις πέτρες. Και έπρεπε να διασπαστούμε, με αποτέλεσμα σήμερα η μισή Ελλάδα να βρίζει την άλλη μισή.

Βρίζουμε τους ταξιτζήδες γιατί προκάλεσαν χαμό το καλοκαίρι. Βρίζουμε τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί θεωρούμε ότι αυτοί φταίνε για την οικονομική κρίση.
Βρίζουμε τον Τσίπρα και την Αριστερά για τα έκτροπα στις πορείες. Βρίζουμε τους δημοσιογράφους για τους μεγάλους μισθούς.
Βρίζουμε τους υπαλλήλους στην καθαριότητα των δήμων για τις απεργίες.
Βρίζουμε γενικώς.

Δεν φταίνε οι οδηγοί ταξί για αυτό που συνέβη. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει το θέμα σε μια ακατάλληλη περίοδο και με σαφή πρόθεση να τους κοροϊδέψει, αλλά και να στρέψει όλους εμάς εναντίον τους. Δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατάντια της χώρας. Δεν διορίστηκαν μόνοι τους. Δεν φταίνε οι υπάλληλοι στην καθαριότητα των δήμων για τις απεργίες τους. Τους μεταχειρίστηκε η κυβέρνηση σαν πραγματικά σκουπίδια, τι να έκαναν; Ούτε φταίνε και οι δημοσιογράφοι για τα δεινά. Οι περισσότεροι δεν παίρνουν περισσότερα από 1.000 ευρώ. Και ούτε η Αριστερά για όλα τα δεινά αυτής της χώρας. Πώς μπορεί να φταίει μια παράταξη που δεν έχει ποτέ κυβερνήσει;

Τα κατάφεραν όμως καλά οι κυβερνώντες. Έφτιαξαν ένα τεράστιο γήπεδο και μας έβαλαν μέσα να μαλλιοτραβιόμαστε.

Όλοι εναντίον όλων. Και την ώρα που εμείς βριζόμαστε μεταξύ μας εκείνοι συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Έβαλαν μπροστά τον Παπαδήμο και εκείνοι ασχολούνται με τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Ο Παπανδρέου πηγαινοέρχεται ωραίος και χαμογελαστός σαν να μην τρέχει τίποτα και μοιράζει ιδέες δεξιά και αριστερά. Τις ίδιες ιδέες που μας έφεραν στα χάλια που είμαστε σήμερα. Πίνει καφέδες στον Εθνικό Κήπο και κάνει γυμναστική και στρέτσινγκ για να χαλαρώσει, εντελώς προκλητικά, την ώρα που συνάνθρωποί του ψάχνουν στα σκουπίδια να φάνε.

Δεν ξέρω αν η καταστροφή που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια είναι καλύτερη ή χειρότερη από τη χούντα. Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι τελικά χειρότερο. Να σε δέρνουν στα υπόγεια και να σου βγάζουν τα νύχια ή να σε μετατρέπουν μέσα σε δυο χρόνια σε ένα καταθλιπτικό και απελπισμένο ανθρωπάκι;

 

Μυρτώ Τζώρτζου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.