Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεν αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ η Ντ. Μπακογιάννη

Δεκέμβριος 11th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει πως ο δικομματισμός των τελευταίων 30 χρόνων δεν υπάρχει πια

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη .

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ωστόσο πως προϋπόθεση για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία είναι ο κ. Σαμαράς να επιδείξει ρεαλισμό και να συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τελευταία προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις.

«Αν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις και πιο ρεαλιστικές επιλογές μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News.

Εκφράζει παράλληλα την άποψη ότι ο δικομματισμός όπως τον ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει πια, επισημαίνοντας πως η πτώση του δεν συνοδεύεται από μια ορατή και συγκροτημένη εναλλακτική λύση σε επίπεδο κοινωνίας.

Όπως εκτιμά, πλέον υπάρχουν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στον πολιτικό κόσμο για να οικοδομηθούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας από επιλογή και όχι από ανάγκες αδιεξόδου.

Δηλώνει μάλιστα πως η ίδια θα στήριζε μια κυβέρνηση «που θα είχε ως κόκκινη γραμμή τη διασφάλιση της στρατηγικής κατάκτησης του ελληνικού λαού που είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωζώνης, και θα είχε τη βούληση να κάνει πράξη τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, ξεκαθαρίζει πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μόλις έχουν κλείσει τα μεγάλα θέματα που επηρεάζουν τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 11th, 2011 at 07:49 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply