Τρίβοντας τα χέρια από τη χαρά του φέρεται να έμαθε από τη Ν. Αφρική όπου «διακοπεύει» ένεκα συνδιάσκεψης για την κλιματική αλλαγή ο Γ. Παπανδρέου ότι τα μαχαίρια μεταξύ των δελφίνων στο ΠΑΣΟΚ έχουν βγει για τα καλά στην Αθήνα.

Η δελφινομαχία πήρε νέες διαστάσεις με την ανατροπή που έδειξε χθες για την κούρσα της διαδοχής η δημοσκόπηση της Pulse -που δημοσιεύτηκε στο «Ποντίκι»-, εμφανίζοντας ως «καταλληλότερο» για την ηγεσία του κόμματος (εφόσον δεν είναι αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου) στις επόμενες εκλογές τον Ανδρέα Λοβέρδο και προκαλώντας… ταραχή στη βενιζελική πτέρυγα. Την ίδια ώρα, οι εσωκομματικές ζυμώσεις κορυφώνονται, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δείχνουν ποια πραγματικά είναι η προτεραιότητά τους, άσχετα με όσα λένε για τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κ. Λοβέρδος -που δήλωσε ότι είναι τιμή του να βλέπουν «κάτι» οι πολίτες στο πρόσωπό του- προηγείται με 20% έναντι 16% του Ευ. Βενιζέλου στο σύνολο και 25% έναντι 22% αντιστοίχως στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας τους βενιζελικούς να μιλούν χθες για «μεμονωμένη δημοσκόπηση», που θα διαψευσθεί από τις υπόλοιπες. Με αρκετή απόσταση ακολουθούν οι Μ. Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης και Χρ. Παπουτσής. Σχεδόν οι μισοί πάντως (49%) επιθυμούν άλλον πρόεδρο, με μόλις ένα 13% να θέλει τον Γ. Παπανδρέου. Ενας στους δύο επίσης (50%) θεωρεί πολύ πιθανή τη διάσπαση του Κινήματος άμεσα. Την ανησυχία του «μήπως προκύψουν κομματίδια» εξέφρασε ο Π. Οικονόμου, ενώ η Φώφη Γεννηματά είπε ότι έχει η ίδια πρόβλημα, όταν έχει το ΠΑΣΟΚ, όπως τώρα. «Ακαιρη και άτοπη» χαρακτήρισε την εσωκομματική συζήτηση πριν από τη Σύνοδο της Ε.Ε. ο Θ. Πάγκαλος. Χαρακτήρισε πάντως «αηδιαστικά» τα «καλλιστεία ονομάτων». Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα, ο κ. Πάγκαλος ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα και ότι διαφορετικά θα είχε συμβουλέψει τον πρώην πρωθυπουργό να μην προχωρήσει, αφού στην Ε.Ε. ισοδυναμεί σχεδόν με βλασφημία.

Εν τω μεταξύ, «ενδιαφέρουσα πρόταση» χαρακτήρισε μέσω twitter αυτή των Θ. Οικονόμου, Οδ. Βουδούρη, Φρ. Παρασύρη η Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ ενοχλημένος από το πόσο «σκληροί» ήταν μαζί του φέρεται ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Αλλαγή ονόματος και «αντίσταση» σε ό,τι έρχεται ζήτησε για το ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος. Αλλαγή ηγεσίας άμεσα ζήτησε η Εύα Καϊλή, κατηγορώντας τους 12 βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Χ. Καστανίδης (που μαζί με τους Σ. Ξυνίδη και Στ. Κουτμερίδη έχει ζητήσει την παραπομπή τους στο πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ), ότι έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία. «Δεν είμαστε stand up θέατρο, όπου σηκώνεται ο καθένας και προβάλλει τον εαυτό του» είπε σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης ο γραμματέας της Χρ. Παπαγεωργίου.

Βάσω Παλαιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.