Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα μέτρα δεν τελείωσαν εδώ! – Μέχρι το 2014 θα υπάρξουν και νέες θυσίες

Δεκέμβριος 10th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Όλα ανοιχτά και για την ημερομηνία των εκλογών – Επεισοδιακή μετάδοση της συνέντευξης Παπαδήμου στην ΕΡΤ

Στη συνέντευξη τύπου ο Λουκάς Παπαδήμος παραδέχτηκε πως όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα ισχύουν στην Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια που θα είναι σε ισχύ το νέο πρόγραμμα.

Ο Πρωθυπουργός αν και ”σφιγμένος” εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Ελλάδα μετά την τριετία αυτή, και αφού πετύχει τους στόχους της, θα μπορεί να ακολουθήσει τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες που απαιτούν πλέον οι Ευρωπαίοι.

Όταν ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός για το πως εξελλίσσεται η συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) η απάντηση του ήταν σύντομη, ότι δηλαδή “οι οιωνοί είναι καλοί” χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

Αλλάζει ο χρόνος των εκλογών
Ρητά και κατηγορηματικά ο Λ.Παπαδήμος είπε πως οι εκλογές θα γίνουν αφού η κυβέρνηση του ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις που της έχουν ανατεθεί.Εμφανίστηκε ικανοποιημένος τουλάχιστον για την εως τώρα αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του.
Αυτά σημαίνουν πάντως πως απομακρύνεται ο Φεβρουάριος ως μήνας τέλεσης των εκλογών.

Έρχονται τα νέα μέτρα
Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός σε σύντομο χρόνο θα ληφθούν αποφάσεις για νέα μέτρα με χρονικό ορίζοντα το 2012 εως το 2014 και μάλιστα τόνισε πως αυτά θα τα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το αν το έλλειμμα του 2011 θα καλυφθεί με νέα άμεσα μέτρα, παρενέβη ο Ε.Βενιζέλος που ουσιαστικά έριξε το ”μπαλάκι” στους πολίτες!

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη πως στη Σύνοδο Κορυφής έγιναν σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης και πρόσθεσε πως ο τελικός σκοπός είναι να υπάρξει τροποποίηση της συνθήκης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η αναφορά των συμπερασμάτων του σημερινού Συμβουλίου που επισημαίνει ότι το ελληνικό PSI (δηλαδή η ανάληψη κόστους από τον ιδιωτικό τομέα) είναι “μοναδική και εξαιρετική περίπτωση”, θα βοηθήσει στις διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος, όπως είπε, “θα νιώσει πιο ασφαλής”.

Εκτίμησε, τέλος, ο κ. Βενιζέλος ότι το βασικό στοιχείο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Επεισοδιακή μετάδοση της συνέντευξης Παπαδήμου στην ΕΡΤ
Επεισοδιακό ήταν το απόγευμα της Παρασκευής στο Ραδιομέγαρο, λόγω της μετάδοσης ενός μέρους της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στς Βρυξέλλες, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Επεισοδιακή μετάδοση της συνέντευξης Παπαδήμου στην ΕΡΤ

Το σωματείο της ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετείχε στη σημερινή κινητοποίηση, με στάσεις εργασίας από τις 6 το πρωί εώς τις 12 το μεσημέρι.Η συνέντευξη του πρωθυπουργού άρχισε περίπου στις 4 το απόγευμα και για το κύκλωμα που τη μετέδωσε, πάντως, δεν εργάστηκαν άνθρωποι της ΕΡΤ, αλλά επρόκειτο για κύκλωμα της EBU.

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε αίθουσα του Ραδιομεγάρου και πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση για το μέλλον της κινητοποίησής τους. Αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν για τη μετάδοση της συνέντευξης από τη ΝΕΤ αντέδρασαν με έντονο τρόπο και προχώρησαν σε κατάληψη της ροής του προγράμματος, διακόπτοντας την απευθείας μετάδοση της συνέντευξης του πρωθυπουργού.

Μάταια προσπάθησε να τους μεταπείσε με επιχειρήματα ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, ενώ την ευθύνη για τη μετάδοση της συνέντευξης ανέλαβε ο γενικός διευθυντής ενημέωσης της ΕΡΤ, Βασίλης Μπίτσης.

Αμέσως μετά τη διακοπή της συνέντευξης, έπεσαν διαφημίσεις και στη συνέχεια επανάληψη της εκπομπής της Μπήλιως Τσουκαλά, η σύμβαση της οποίας έχει λήξει και δεν έχει ανανεωθεί.

 

Πληροφορίες  από Newist.gr και ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 10th, 2011 at 09:46 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply