Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Super Market πληρώνει τους μισθούς σε… είδος!

9 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τη… δημιουργική τους σκέψη φαίνεται ότι εξαντλούν οι Ελληνες επιχειρηματίες και, με φόντο την οικονομική κρίση, σκαρφίζονται διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να μειώσουν κόστη και να γλιτώσουν ρευστό. Τη φαεινή ιδέα να πληρώνει τους υπαλλήλους της σε είδος, και μάλιστα με εκείνα που εμπορεύεται η ίδια, είχε μια ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ στη Λάρισα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων του νομού.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος της Λάρισας κάνει λόγο για εκβιασμό ενάντια στους εργαζομένους και αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. «Στην εν λόγω ανακοίνωση η εταιρία ανακοινώνει στους εργαζομένους ότι από τον μήνα Νοέμβριο και στο εξής δεν θα γίνεται κατάθεση του ποσού της προκαταβολής, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά αντικαθίσταται από τη δυνατότητα να κάνουν αγορές από τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, έναντι της μισθοδοσίας τους με αποδείξεις. Αναφέρει επίσης ότι το ύψος επί πιστώσει θα δύναται να φτάσει μέχρι και το ποσό της μηνιαίας αμοιβής τους!» γράφεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του συλλόγου.

«Η εργοδοσία επικαλείται την έλλειψη ρευστού και για να μην αναγκαστεί, όπως λέει, να απολύσει, ζητάει βοήθεια με εκβιαστικό τρόπο από τους εργαζομένους για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Προχωράει μάλιστα στο φακέλωμά τους τηρώντας αναλυτικές καταστάσεις με το ποσό των αγορών ανά εργαζόμενο που θα στέλνεται στο λογιστήριο μαζί με το παρουσιολόγιο, στο τέλος κάθε μήνα» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος καταγγέλλοντας την εργοδοσία στη συγκεκριμένη εταιρία ότι «βάζει χέρι» στον προϋπολογισμό κάθε οικογένειας, όταν τα νοικοκυριά αναγκάζονται να μειώνουν διαρκώς τα έξοδά τους.

 

Χρυσάνθη Λαμπροπούλου

This entry was posted on Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2011 at 17:12 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply