Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Aπαραίτητη οι αλλαγή του προγράμματος για την Ελλάδα, διεμήνυσε ο Αντ.Σαμαράς

Δεκέμβριος 9th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην Σύνοδο του ΕΛΚ
«Ο ελληνικός λαός έχει υποβληθεί, ήδη, σε πολλές θυσίες, χωρίς να βλέπει αποτέλεσμα. Θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ύφεση για τουλάχιστον 5 συνεχή χρόνια. Επομένως, οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας. Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του προγράμματος, τις οποίες, όπως γνωρίζετε, έχω ζητήσει και γραπτώς».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μασσαλία, όπου επιχείρησε να αλλάξει το κλίμα για το κόμμα του, με «όπλο» και την επιστολή που απέστειλε με την οποία δεσμεύεται για την υποστήριξη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

«Μιλώντας σήμερα στη Συνοδό Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επέμεινα στη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης για τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Δηλαδή, της δημιουργίας τέτοιων αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο Ευρώ.Παρόμοιες θέσεις υποστήριξαν και άλλοι συνάδελφοί μου» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας, που στηρίχθηκαν σε φορολογικές επιδρομές και οριζόντιες περικοπές, σε εποχή μάλιστα βαθιάς ύφεσης, δεν βοήθησαν.Η σταθερότητα του ευρώ απαιτεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών, προγράμματα που συνδυάζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία με την οικονομική ανάπτυξη. Ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να τηρήσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και σε αυτό επέμεινα στη συνάντησή μου με τους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» συμπλήρωσε.

«Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία» σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας: «Η Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Εδώ, ακόμα και ο Γάλλος πρωθυπουργός Φ.Φιγιόν, είπε χτες στο Συνέδριο του ΕΛΚ ότι ήταν λάθος η απόφαση για τη συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των ομολόγων. Κάτι όμως που τελικά έγινε αναπόφευκτο μόνο για την Ελλάδα».

 

www.in.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 9th, 2011 at 09:55 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply