Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O ρόλος του συνοδηγού

Δεκέμβριος 7th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δουλειά του είναι να διευκολύνει τον οδηγό με κάθε τρόπο

O ρόλος του συνοδηγούΜεγάλη είναι η σημασία του συνοδηγού, στις περιπτώσεις όπου ο οδηγός είναι άπειρος, καθώς μπορεί με τον τρόπο του να του μεταδώσει ηρεμία και να του εμπνεύσει ασφάλεια.

Στις περιπτώσεις όπου κινούμαστε σε άγνωστες διαδρομές, ο συνοδηγός οφείλει να διαβάζει το χάρτη με ταχύτητα και ακρίβεια, χωρίς να δυσκολεύει το έργο του οδηγού.

Στην περίπτωση που ο οδηγός δε καπνίζει, ο συνοδηγός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καπνίσει, καθώς, εάν η ατμόσφαιρα είναι βαριά, ο οδηγός μπορεί να χάσει την προσήλωσή του.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο συνοδηγός θα πρέπει να βρει τρόπους, ώστε να πολεμήσει την υπνηλία του οδηγού. Μία ελαφριά συζήτηση ή μουσική είναι δύο πολύ καλοί τρόποι αντιμετώπισης.

Καλό είναι, να μην τρώμε όταν οδηγούμε. Ωστόσο, εάν η περίσταση το επιβάλει, ο συνοδηγός μπορεί να προσφέρει στον οδηγό εύπεπτη τροφή σε μικρά κομμάτια.

Ο χειρισμός του κλιματιστικού είναι μία διαδικασία, που σε αρκετά αυτοκίνητα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο συνοδηγός μπορεί να διευκολύνει τον οδηγό.

Μέσα στην πόλη
Ο συνοδηγός πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και στις μικρές ενδοαστικές μετακινήσεις. Ιδίως μέσα στην πόλη, ο ρόλος του συνοδηγού αποκτά ξεχωριστή σημασία. Η προσοχή του πρέπει να είναι ακόμη πιο αυξημένη για την πρόγνωση κινήσεων άλλων οχημάτων (αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών), για συμβουλές αναφορικά με τη διαδρομή, για την ανεύρεση συγκεκριμένων τοποθεσιών κλπ.

www.autotriti.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 7th, 2011 at 18:12 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply