Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Κομισιόν δεν θα χρηματοδοτήσει το φράχτη στον Έβρο

Δεκέμβριος 7th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ξεκινούν οι εργασίες…
Η Κομισιόν δεν θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο καθώς εκτιμά ότι δεν αποτελεί από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή, όπως δήλωσε η Επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων Σ. Μάλμστρομ σε γραπτή απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Γ. Παπανικολάου.

Ο ευρωβουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί για την οριστική θέση της Κομισιόν για το έργο της κατασκευής του φράχτη και την εκτίμησή της για την αποτελεσματικότητά του. Η Σουηδή Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο αλλά δήλωσε έτοιμη να συγχρηματοδοτήσει άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής που οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να θεσπίσουν με στόχο την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνοριακής διαχείρισης στο σύνολο των μήκους 200 χλμ. χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2011 για το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων (ΤΕΣ), η Ελλάδα είχε ζητήσει συγχρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατ. EUR για την κατασκευή φράχτη μήκους 10,5 χλμ. στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

 

Με σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε η νομιμότητα της σύμβασης για το έργο κατασκευής του φράχτη στα σύνορα της χώρας μας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής.

Μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, η κυβέρνηση αποφάσισε στις 5 Σεπτεμβρίου 2011, την ένταξη του έργου κατασκευής του φράχτη στον Έβρο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Nα σημειώσουμε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 25/11 τις χρηματοδοτήσεις για το πρόγραμμα του 2011 μέσω των Ταμείων Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφών.

Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο περιέχει ένα σύνολο δράσεων που αποσκοπούν τόσο στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης όσο και των ανθρώπων που ζητούν άσυλο και διεθνή προστασία.

www.newsit.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 7th, 2011 at 16:20 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply