Τους πρόδωσαν η απληστία και το… ύψος

Τους πρόδωσαν η απληστία και το... ύψοςΗ απληστία για λίγα ακόμη ευρώ αλλά και η… σωματοδομή «πρόδωσαν» τους δύο σεσημασμένους δράστες – ηλικίας 31 και 22 ετών – της εν ψυχρώ δολοφονίας με καλάσνικοφ του 29χρονου υπαλλήλου εταιρείας security τον προηγούμενο Αύγουστο σε παράδρομο της Αττικής οδού στην Ελευσίνα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στα ίχνη των δύο δραστών μέσω του κινητού του άτυχου θύματος, το οποίο οι δράστες θέλησαν να το πουλήσουν για μερικές δεκάδες ευρώ αλλά και την περιγραφή ενός από τους δύο κακοποιούς που είχε ύψος 2,05 εκατοστά και η σωματοδομή του αποτελούσε «οδηγό» των ερευνών των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η δολοφονία του 29χρονου υπαλλήλου της εταιρείας security σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της 14ης Αυγούστου σε έναν “τυφλό” παράδρομο – στην περιοχή Σκάρπα – της Αττικής οδού. Ο υπάλληλος αυτός συμμετείχε στα μέτρα ασφαλείας και εποπτείας της Αττικής οδού και είχε σταθμεύσει το όχημα της εταιρείας σε εκείνο το σημείο για να ξεκουραστεί. Οι δύο δράστες τον αιφνιδίασαν, του πήραν ένα τσαντάκι που περιείχε 80 ευρώ και ένα κινητό και όταν πήγε να αντισταθεί τον σκότωσαν εν ψυχρώ, πυροβολώντας τον με καλάσνικοφ. Αρπαξαν το όχημα της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας και κατευθύνθηκαν στα διόδια Ρουπακίου της Αττικής οδού για να αρπάξουν μόλις 150 ευρώ.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που ανέλαβαν τη σχετική έρευνα έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε υπόπτους που διαμένουν σε γειτονικές περιοχές αφού φαίνεται οι δράστες να ήξεραν τα κατατόπια, γύρω από τον τόπο του εγκλήματος. Πρώτο στοιχείο είναι αυτό που προέκυψε από μια μαρτυρία υπαλλήλου της Αττικής οδού αλλά και την ανάλυση του υλικού από κάμερες της Αττικής οδού, όπου εικονίζεται ένας «θηριώδης» κουκουλοφόρος ληστής να αρπάζει τα χρήματα.

Ομως το πλέον σημαντικό στοιχείο προέκυψε από το κινητό του θύματος που άρπαξαν οι δύο κακοποιοί. Οι δράστες δεν το πέταξαν για να απαλλαγούν από αυτό το ενοχοποιητικό στοιχείο. Πούλησαν για λίγα ευρώ τη συσκευή σε έναν αθίγγανο που έμενε σε γειτονική περιοχή κι αυτό άρχισε να αλλάζει χέρια. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ζήτησαν άρση απορρήτου της κάρτας SIM, του κωδικού ΙΜΕΙ της συσκευής αλλά και τη διαδικασία εντοπισμού στίγματος προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος ήταν ο τωρινός κάτοχος του κινητού. Ετσι εντόπισαν μία πολυμελή ομάδα αθίγγανων που φέρεται να είχε σχέση με αυτή την αγοραπωλησία, τους ζήτησαν να καταθέσουν σχετικά και έτσι έφθασαν στους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας.

Ετσι λοιπόν η Αστυνομία με βάση αυτές τις έρευνες και τις αναζητήσεις έφθασαν στους δύο δράστες που είχαν απασχολήσει ξανά τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών και οι οποίοι διέμεναν πράγματι στη γύρω περιοχή από το έγκλημα. Οι δύο δράστες ομολόγησαν το έγκλημά τους όμως υποστήριξαν ότι «πυροβόλησαν κατά λάθος τον άτυχο 29χρονο αφού αιφνιδιάσθηκαν από την αντίδρασή του». Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν το ενδεχόμενο οι δύο δράστες να σχετίζονται και με άλλες αιματηρές ληστείες, κυρίως στη δυτική Αττική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.