Αντίδραση Καρχιμάκη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι το πρώτο κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ζητεί ευθέως την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος. Από τη συχνότητα του Mega επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του τέως πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό και έχει διαρρήξει και τις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους». Για «προπέτεια και αλαζονεία» απαντά ο Μιχ. Καρχιμάκης.

Άσκησε πρωτοφανούς σκληρότητας κριτική στην κυβέρνηση που ο ίδιος μετείχε (και μετέχει ακόμη, υπό τον Λουκά Παπαδήμο), αρχικά με το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια του υπουργού Ανάπτυξης, λέγοντας ότι “οδήγησε σε αδιέξοδα: Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση”.

Όσον αφορά στις δικές του ευθύνες, αρκέστηκε να πει ότι έφτασε “στα όρια του πολιτικού λάθους”. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, είπε. Διευκρίνισε, όμως, ότι “αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης” και συμπλήρωσε πως “ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι”

Δήλωσε ότι σέβεται τον Γ. Παπανδρέου, αλλά πρόσθεσε ότι πλέον θα μπορούσε να είναι υποψήφιος μόνο σε “αποικία”. Τον χαρακτήρισε “ευγενή και συμπαθή άνθρωπο, έναν πολίτη του κόσμου” και έσπευσε να του βρει… ρόλο για την επόμενη ημέρα, λέγοντας πως “μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πήρε θέση στην κούρσα της διαδοχής, ισχυριζόμενος ότι επεξεργάζεται πολιτικές “που θα οδηγήσουν στο να μη χαθεί μια γενιά σε συνθήκες οπισθοδρόμησης” και ότι θα μπορεί να τις υλοποιήσει μέσα σε μία πενταετία. Αυτοπροσδιορίστηκε ως υπηρέτης των μεγάλων αλλαγών που πρέπει να γίνουν στον τόπο.

Υποστήριξε ότι κινητήρια δύναμη για τον ίδιο δεν είναι η φιλοδοξία, αλλά η “ευθύνη”, προσθέτοντας ότι όποιος δεν αναλάβει τις δικές του “θα πάει στα σκουπίδια της ιστορίας”.

Ζήτησε η αλλαγή ηγεσίας να γίνει άμεσα, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να πάει στις εκλογές με νέο αρχηγό, επισείοντας τον κίνδυνο διάσπασης του κόμματος αν υπάρξουν “σκόπιμες” καθυστερήσεις.

Απάντηση Καρχιμάκη
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υποστήριξε: “Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η ηθική. Ο καθένας σήμερα μπορεί να κρίνει και την προπέτεια και την αλαζονεία αλλά και την αχαριστία. Και ο ιστορικός του μέλλοντος, βεβαίως, θα κληθεί να γράψει την πραγματεία του για όλα αυτά”.

Στις 21 Νοεμβρίου, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει “παρών” στην επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας τη δημόσια συζήτηση και ένα νέο κύκλό εσωστρέφειας. “Δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ”, είχε πει κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

 

www.enet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.