Σύμφωνα με την ετήσια Εκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2011

ΕΣΕΕ: 60.000 επιχειρήσεις προβλέπεται να κλείσουν το 2012Περίπου εξήντα χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις προβλέπεται να κλείσουν το 2012, ενώ άλλες 60.000, περίπου, έκλεισαν στο χρονικό διάστημα από το 2009 έως το 2011, σύμφωνα με την ετήσια Εκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2011 που παρουσίασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σήμερα Δευτέρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, ανοίγοντας την εκδήλωση της παρουσίασης αφού περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό εμπόριο, άσκησε σφοδρή κριτική στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τη διοχέτευση των πόρων του ΕΣΠΑ στην αγορά καθώς και για την απόφαση του υπουργού να δημιουργήσει μία νέα εταιρική μορφή με κεφάλαιο 1 ευρώ, για την οποία είπε ότι «ανοίγει η πόρτα για να μπουν απατεώνες στην αγορά, να την φορτώσουν με φέσια και να αποχωρήσουν».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στη διάρκεια του 2011, οι οκτώ στις δέκα ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις και σχεδόν τα δύο τρίτα των ΑΕ και ΕΠΕ εκτιμούν ότι οι πωλήσεις τους είναι μειωμένες.

Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις δήλωσαν ότι έχουν επιδείνωση της κερδοφορίας τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2012, οι πωλήσεις και τα κέρδη θα είναι μειωμένα και η απαισιοδοξία αυτή είναι μεγαλύτερη στις μικρές επιχειρήσεις.

Η μία στις τρεις εμπορικές ΑΕ και ΕΠΕ θεωρεί πολύ πιθανό το 2012 να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της.

Η πιθανότητα ασυνέπειας είναι υψηλότερη στις ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις – η μία στις δύο από αυτές θεωρεί αρκετά ή πολύ πιθανή την περίπτωση αδυναμίας ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.