Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όλοι στις ΗΠΑ θέλουν «greek yoghurt»

5 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πού οφείλεται η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων;

Τεράστια αύξηση σημειώνουν οι πωλήσεις ελληνικών γιαουρτιών στις ΗΠΑ, καθώς από 60 εκατ. δολάρια το 2005, εκτινάχθηκαν σε 1,5 δισ δολάρια, σήμερα, παρά την κρίση που διανύει η αμερικανική οικονομία. Η επιτυχία αυτή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του τύπου. Σε ένα χρακτηριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Atlantic τονίζεται ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2.500% τα τελευταία χρόνια και παρόλο που τα ελληνικά προϊόντα τείνουν να έχουν τη διπλάσια τιμή από τα υπόλοιπα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το 70% της αγοράς ελέγχεται από τη γνωστή – στην Ελλάδα – εταιρία ΦΑΓΕ αλλά και τη Chobani, η οποία στα προιόντα της αναφέρει ότι παράγει ελληνικό γιαούρτι, όμως ανήκει σε απόγονο γνωστής τουρκικής οικογένειας που για χρόνια ασχολούνται με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στην Τουρκία. Μάλιστα η Chobani είναι ο leader της αγοράς.

Ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει ότι η άνοδος του ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ αντικατοπτρίζει μια μεγαλύτερη αλλαγή στην αμερικανική γαστρονομική συνείδηση: την επιθυμία για τρόφιμα που θεωρούνται πιο καθαρά, πιο απλά και πιο φυσικά.

This entry was posted on Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2011 at 10:51 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply