Ακόμα και με αποβολή φαίνεται να απειλούν τον μαθητή από σχολείο της Λάρισας, ο οποίος την ώρα που περνούσε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σήκωσε το χέρι του και τους απένειμε το… παράσημο της ανοιχτής παλάμης.

Ο έφηβος που επέλεξε αυτόν τον τρόπο αποδοκιμασίας, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά γυρνούσαν επιδεικτικά το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή όπου βρίσκονταν οι επίσημοι, κινδυνεύει τώρα με αποβολή ενδεχομένως από όλα τα σχολεία της περιοχής!

Μπορεί η τοπική κοινωνία, οι καθηγητές και οι συμμαθητές του να βρίσκονται στο πλευρό του νεαρού, ο οποίος είναι μαθητής Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) και παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ωστόσο οι αρμόδιοι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί σκληρά.

Ο “μουτζα-χεντίν” της Λάρισας, που από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε «ήρωας» για πολλούς, ιδιαίτερα μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.α.) όπου αναρτώνται μόνο θετικά σχόλια για την κίνησή του, αναμένει την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι καθηγητές του όσο και τα μέλη της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λάρισας πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση ώστε να «πέσει στα μαλακά» ο μαθητής.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, το οποίο θα είναι κρίμα και άδικο να χάσει τη χρόνια του λόγω αποβολής ή, πολύ περισσότερο, να στερηθεί το δικαίωμα φοίτησης στα σχολεία του νομού.

Την τελική απόφαση για το μέλλον του μαθητή θα λάβει το συμβούλιο του ΕΠΑΛ όπου φοιτά, αλλά η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας φαίνεται να πιέζει για την «παραδειγματική τιμωρία» του νεαρού επαναστάτη.

Ο Κώστας Τζανακούλης, δήμαρχος Λάρισας, πάντως, με προσωπική του παρέμβαση ζήτησε τόσο από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης όσο και από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ να μη δώσουν συνέχεια στο περιστατικό και να μην τιμωρηθεί ο μαθητής.

Εύη Πανταζοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.