Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μειώθηκαν οι υποβιβασμοί σε τέσσερις ομίλους της Δ Εθνικής…

Δεκέμβριος 1st, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ελαφρώς  πιο… ευχάριστα ήταν για τις ομάδες τεσσάρων ομίλων της Δ’ Εθνικής τα νέα που προέκυψαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ

Σε αντίθεση με το αρχικό πλάνο που επρόκειτο να καταθέσει η Επιτροπή Πρωταθλήματος, μειώθηκε ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν στο τέλος της φετινής σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα από τους ομίλους 2, 3, 8 και 9. Συγκεκριμένα, σε καθέναν από τους παραπάνω ομίλους των 15 ομάδων, την… άγουσα για τις τοπικές Ενώσεις θα πάρουν τα τελευταία επτά σωματεία και όχι τα οκτώ, όπως αρχικά αναμενόταν. Κατά τα άλλα, στους υπόλοιπους ομίλους ισχύει ό,τι είχε γνωστοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Επτά ομάδες θα υποβιβαστούν και στους ομίλους των 14 ομάδων (1, 6, 7, 10), ενώ έξι ομάδες θα χάσουν τη… μάχη στους ομίλους των 12 και 13 ομάδων (4 και 5, αντίστοιχα). Να σημειωθεί ότι συνολικά θα υποβιβαστούν 68 σωματεία στα τοπικά πρωταθλήματα. Από την άλλη, οι δέκα πρωταθλήτριες θα ανέβουν στη Football league II, ενώ από την τελευταία επαγγελματική κατηγορία στη Δ’ Εθνική θα βρεθούν πέντε ομάδες (δύο από κάθε όμιλο και μία από μπαράζ).

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2012-13
Παράλληλα, η ΕΠΟ ανακοίνωσε και τις αποφάσεις της για τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρηθεί ο αριθμός των 96 ομάδων και στο πρωτάθλημα της σεζόν 2013-2014. Ετσι, την επόμενη αγωνιστική περίοδο:
-Θα προβιβαστούν στη Γ’ Εθνική οι 6 πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων των 16 ομάδων.
-Θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική 14 ομάδες.
-Θα υποβιβαστούν στα ενωσιακά πρωταθλήματα 36 ομάδες.
– Θα προβιβαστούν από τα ενωσιακά πρωταθλήματα 28 ομάδες (σ.σ. όπως και φέτος).

www.periferiako.com

This entry was posted on Πέμπτη, Δεκέμβριος 1st, 2011 at 13:03 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, Γ + Δ Εθνική. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply