«Όταν τα όνειρα γίνονται πράξη» – Ευχαριστίες του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη:

Η καινοτόμα προσπάθεια που ξεκίνησε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών από κοινού με τον Επιστήμονα Θανάση Οικονόμου, Αστροφυσικό συνεργάτη της ΝΑΣΑ, παίρνει σάρκα και οστά μετά και την επίσημη ανάρτηση της λίστας των έργων προτεραιότητας (ΣΗΜΑΙΑ) του ΕΣΠΑ από τον Επίτροπο κ. Johannes Hann.
Το «Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα» βρίσκεται στο νούμερο 14 της λίστας, κάτι που δηλώνει τη σημαντικότητα του έργου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως απάντηση στους δύσπιστους, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια μας κατηγορούσαν για έλλειψη μελετών και δηλώσεις για έργα χωρίς αντίκρισμα και προοπτική ανάπτυξης.

Ένα όραμα που προέκυψε στην πρώτη επίσκεψη του κ. Οικονόμου τον Σεπτέμβριο του 2007 στο γραφείο του πρώην Νομάρχη, θα γίνει πραγματικότητα και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο Νομό Γρεβενών.

Το «Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα» με την ολοκλήρωση του, βάζει τα Γρεβενά στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας με ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα βιώσιμο και αειφόρο τουριστικό και επιστημονικό μέλλον.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης ευχαριστεί τον Βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα για τις ενέργειες που έκανε για την στήριξη της υλοποίησης του έργου, την Ειδική Γραμματέα ΕΣΠΑ κ. Ζεμπιλιάδου για την σημαντική συμβολή τους και το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή και τέλος τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ Χρυσοχοΐδη που είχε την πολιτική ευθύνη για την ένταξη του έργου.

www.astro-orliakas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.