Για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα τα μέτρα, αρκεί να είμαστε συνεπείς, και θα διορθωθούν αδικίες, ενώ για το 2013, το 2014 και το 2015, τα μέτρα που απαιτούνται είναι ελάχιστα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ερώτηση αν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα για την κάλυψη των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ του μεσοπροθέσμου προγράμματος, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές ότι ο λαός έχει υποβληθεί σε πάρα πολλές θυσίες για να σωθεί η χώρα. Η χώρα διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο μέσα σε μια Ευρώπη που παραπαίει και ταλανίζεται. Άρα, πρέπει να κάνουμε μια εθνική υπερπροσπάθεια για να βγούμε αλώβητοι, όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μας από την κρίση αυτή».

Για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα τα μέτρα, αρκεί εμείς να είμαστε συνεπείς, οργανωμένοι και δίκαιοι. Μπορούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά, βοηθώντας ταυτόχρονα όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, διορθώνοντας αδικίες, στηρίζοντας όσους πραγματικά δεν έχουν εισόδημα.

Για τα επόμενα χρόνια -το 2013, το 2014, το 2015- ούτως ή άλλως, τα μέτρα που απαιτούνται είναι ελάχιστα: είναι περίπου1% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο τον χρόνο, όταν μόνο τον Οκτώβριο, για να πάμε στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα που ξεπερνούν το 3% του ΑΕΠ. Αυτό για να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά.

Κι αυτό το 1% μπορεί να εξοικονομηθεί από τις δαπάνες, από ένα άλλο κράτος, από μια καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όπου κάνουμε καθημερινά πολύ σημαντικά βήματα και θέλουμε τη συμπαράσταση των πολιτών, γιατί η μεγάλη αδικία είναι η αδικία που γίνεται σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων μέσω της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συναντηθούν την Τρίτη στις Βρυξέλλες και την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Πρώτο θέμα στην αντζέντα του Eurogroup είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.