Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πλαστική των πεταχτών αυτιών

Νοεμβρίου 27th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επέμβαση

Πλαστική των πεταχτών αυτιώνΗ διαμόρφωση του πτερυγίου του ωτός γίνεται κατά τη διάρκεια της ενδομήτριας ζωής του παιδιού. Αρχίζει να προβάλλει από το πρόσωπο γύρω στον 3ο-4ο μήνα της κυήσεως. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα αρχίζουν και σχηματίζονται τα ανατομικά στοιχεία του αυτιού (αύλακες-έλικες), τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο πτερυγιαίος χόνδρος. Η διαμόρφωση του χόνδρου δίνει τη γνωστή εμφάνιση στο αυτί.

Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που το πτερύγιο του ωτός δεν είναι φυσιολογικό, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη θέση που έχει στο πρόσωπο.

Η πιο συχνή διαταραχή είναι αυτή που ονομάζουμε «πεταχτά αυτιά». Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν τα άτομα, όπου τα πτερύγια των αυτιών προβάλλουν από το κεφάλι.

Τα μικρότερα παιδιά δέχονται τα πειράγματα των φίλων τους, ιδίως όταν αρχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Οσο για τα μεγαλύτερα άτομα, οι μεν άνδρες χάνουν την αυτοπεποίθησή τους, σχετικά με το άλλο φύλο, και κάποιοι από αυτούς νιώθουν άβολα με τις παρέες τους. Απεναντίας τα κορίτσια καταφεύγουν στη λύση των μακριών μαλλιών, για να τα κρύψουν.

Το πρόβλημα βέβαια γίνεται έντονο το καλοκαίρι με τη ζέστη και τα μπάνια.Η ωτοπλαστική γίνεται με σκοπό να φέρει τα πεταχτά αυτιά πίσω και πλησίον του κεφαλιού ή να ελαττώσει το μέγεθος των μεγάλων αυτιών ή των μεγάλων λοβίων.

Όπως γράφει στην «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία» ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καπόσιτας, η επέμβαση γίνεται μετά την ηλικία των 4 ετών και δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας πέραν αυτού του διαστήματος.

Η επέμβαση των πεταχτών αυτιών γίνεται σε κλινικές σε εξωτερική βάση, δηλαδή δεν χρειάζεται να μείνει κάποιος στην κλινική.

Εάν το παιδί είναι μικρό, τότε ίσως συστήσουμε γενική αναισθησία. Για μεγαλύτερα άτομα προτιμούμε τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με sedation.

Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή στο πίσω μέρος του αυτιού. Από αυτό το σημείο μπορεί και διαμορφώνει το χόνδρο και τον λυγίζει προς τα πίσω. Ειδικά ράμματα χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν το νέο σχήμα του αυτιού. Σ’ όλες τις περιπτώσεις η τομή στο πίσω μέρος του αυτιού εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Επάνοδος στις δραστηριότητες

Μετά την επέμβαση, το κεφάλι καλύπτεται με έναν ελαφρύ επίδεσμο για σταθεροποίηση της επέμβασης, ο οποίος αφαιρείται 48-72 ώρες μετά.

Συνιστάται αποφυγή ενός άμεσου τραυματισμού των αυτιών για 4 εβδομάδες, ενώ οι περισσότεροι επιστρέφουν στη δουλειά εντός τριημέρου. Οσον αφορά τα παιδιά, ενημερώνουμε το δάσκαλο να τα προσέχει για λίγες ημέρες.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 27th, 2011 at 09:00 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Πλαστική των πεταχτών αυτιών”

  1. πλαστικος χειρουργος said:

    Η πλαστική χειρουργική έχει αναπτυχθεί πολύ και πλέον κάνει θαύματα!!!

Leave a Reply