Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναστέλλει τη λειτουργία του το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Νοέμβριος 26th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Διαμαρτυρία για την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας

Αναστέλλει τη λειτουργία του το Γεωπονικό ΠανεπιστήμιοΤην αναστολή της λειτουργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου αποφάσισε η Σύγκλητός του, διαμαρτυρόμενη για το μέτρο της εφεδρείας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος «η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ’ ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφετέρου δε απογυμνώνει το ήδη ελλιπές προσωπικό του Πανεπιστημίου από σημαντικότατους υπαλλήλους, το κενό των οποίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη δυσλειτουργία έως και την πλήρη αδρανοποίηση τομέων ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και για την ομαλή λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος».
«Τέτοιες ενέργειες της Πολιτείας», συνεχίζει η ανακοίνωση «υποβαθμίζουν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη φάση εφαρμογής του νέου Νόμου, ο οποίος είχε ως διακηρυγμένο στόχο του την αναβάθμιση της ποιότητας και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ της χώρας μας».

This entry was posted on Σάββατο, Νοέμβριος 26th, 2011 at 14:16 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply