Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 92 λαθρομεταναστών

Νοέμβριος 26th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Επέβαιναν σε αλιευτικό ανοιχτά των Κυθήρων και σώθηκαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού και της Πολεμικής Αεροπορίας

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 92 λαθρομεταναστώνΑίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 92 παράνομων μεταναστών που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος ανοιχτά των Κυθήρων, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το αλιευτικό είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 και ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση με τη συμμετοχή τριών περιπολικών σκαφών, ενός ναυαγωσωστικού και ενός πλωτού ανοιχτής θαλάσσης, ενός ελικοπτέρου Super Puma και ενός C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και έξι παραπλέοντων εμπορικών πλοίων για τη διάσωση των μεταναστών.

Στις 19:30 το αλιευτικό εντοπίστηκε από το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας 33 ν.μ. νοτιοδυτικά των Κυθήρων και στη συνέχεια προσεγγίστηκε από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και τα παραπλέοντα πλοία.

Τελικά οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο ερευνητικό πλοίο «ATLANTIS» σημαίας ΗΠΑ και πρόκειται για 92 άτομα όλοι άνδρες.
Το «ATLANTIS» κατευθύνεται συνοδεία περιπολικών σκαφών του Λιμενικού στο λιμάνι της Καλαμάτας.

This entry was posted on Σάββατο, Νοέμβριος 26th, 2011 at 20:47 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply