Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο ήρωας της τραγωδίας, εκτίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ” και σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αποφασίσει μόνος του τι θα πράξει.

Ο κ.Ανδρουλάκης πρόσθεσε:
“Αντί να συζητά με αυτόν τον βαρύγδουπο τρόπο ο κ. Παπανδρέου με τους βαρόνους και τους κηπουρούς, που τον οδήγησαν στην καταστροφή, έπρεπε να συνομιλήσει με τον εαυτό του ή να πάει σε έναν καφενέ, ή να βρει ορισμένους απλούς ανθρώπους και όχι ανθρώπους, που αισθάνονται την υποχρέωση να του πουν αυτό που θέλει να ακούσει. Και θα αποφασίσει μόνος του. Όσες φορές έχουμε μελοδραματική φυγή, έχουμε και comeback. Να το ξέρετε αυτό. Όταν ακούτε έναν πολιτικό που λέει “φεύγω”, να ξέρετε ότι ετοιμάζει την επιστροφή του”.

Ανέφερε ακόμη πως “όλοι θέλουν να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Παπανδρέου και να πάρουν και την προίκα του. Περί προικός πρόκειται και όχι περί σεμνότητας”.

Ακόμη σημείωσε πως ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει αν έχει εκλεγεί από τη βάση, για να έχει ισχύ, άφησε δε αιχμές για τους κ.κ. Χρυσοχοϊδη, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου και σημείωσε:

“Έχει, πράγματι, το ΠΑΣΟΚ την καβάτζα του Βενιζέλου. Βέβαια, πήγε και έμπλεξε με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και μόνο αυτός ο ηρωισμός που έδειξε… Έχει στελέχη το ΠΑΣΟΚ. Εμένα η γνώμη μου ποια είναι; Αφού το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπερβεί τον εαυτό του, να μετασχηματιστεί και να συνδράμει στην αυτοϋπέρβασή του, μέσω ενός σχηματισμού της κεντροαριστεράς ή της δημοκρατικής Αριστεράς. Δεν θα γίνει αυτό αποκλειστικά από τους βαρόνους, που επί 20 και 30 χρόνια είναι υπουργοί και βουλευτές ή από εμένα. Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνει υπέρβαση προς τη νεότερη γενιά – εννοώ ως προς τον πρόεδρό του. Χρειαζόταν ένα ‘πραξικόπημα λοχαγών’. Να υπερβεί όλες τις προσωπικότητες που επί 30 χρόνια έχουν κορεστεί, δεν μπορούν πια. Ο παππούς μου έλεγε ‘παλιό μουλάρι δεν βγάζει καινούργια περπατησιά’. Δεν μπορεί η Ελλάδα, όμως, να οδηγείται σε πτώχευση και να μένει ανέγγιχτο το πολιτικό σκηνικό της”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.