Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έπαιζε στο χρηματιστήριο… με λεφτά πελατών της Εθνικής Τράπεζας…

Νοέμβριος 25th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων Πάτρας η πρώην προϊσταμένη προώθησης επενδυτικών προϊόντων της Εθνικής τράπεζας στο υποκατάστημα της οδού Κολοκοτρώνη Ευστρατία Χριστοπούλου. Είχε κατηγορηθεί πως την περίοδο 1999 – 2001 τοποθετούσε κεφάλαια πελατών της τράπεζας σε μετοχές στο Χρηματιστήριο χωρίς τη συναίνεσή τους.

Αποτέλεσμα ήταν οι πελάτες να χάσουν τα κεφάλαιά τους λόγω της πτώσης του δείκτη και η τράπεζα να αναγκαστεί να τους πληρώσει ως αποζημίωση 366.000 ευρώ. Θύματά της είχαν πέσει 14 πελάτες της τράπεζας. Η πρώην διευθύντρια σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φρόντιζε να παρεμβαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας και να αλλάζει τις μόνιμες διευθύνσεις κατοικίας των πελατών της. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες δεν ενημερώνονταν για την πραγματική πορεία των επενδύσεών τους.

Όσο για τα έγγραφα που στέλνονται, η διευθύντρια φρόντιζε να της έρχονται… στο υποκατάστημα. Πάντως η ίδια στην απολογία της δήλωσε πως οι πελάτες της έδιναν προφορικά εντολές και γνώριζαν τις κινήσεις της. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 5 έτη φυλάκιση, όμως το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

www.dete.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Νοέμβριος 25th, 2011 at 20:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply