Τι δείχνει έρευνα που έγινε σε μαθητές

Τα Ελληνόπουλα κάνουν σεξ από τα 15 Μεγάλη έρευνα σε σχολεία όλης της Ελλάδας δείχνει ότι για πολλά Ελληνόπουλα η ερωτική ζωή ξεκινά από την ηλικία των 15 ετών. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται διπλασιασμός της πρώιμης σεξουαλικής επαφής στα κορίτσια.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για μία συμπεριφορά η οποία κρύβει κινδύνους και που συχνά συνδέεται με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και την εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Την έρευνα πραγματοποίησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, σε δείγμα 4.944 μαθητών και μαθητριών των τάξεων ΣΤ’ δημοτικού, Β’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.

Σύμφωνα με αυτή δύο στους εφτά 15χρονους έχουν μία τουλάχιστον ολοκληρωμένη σεξουαλική εμπειρία, με το ποσοστό των αγοριών να είναι υπερδιπλάσιο από αυτό των κοριτσιών.

Σε σχέση με το 2002, το ποσοστό των 15χρονων που αναφέρει σεξουαλική επαφή έχει αυξηθεί σημαντικά (28,6% έναντι 21,3%). Η αύξηση αυτή οφείλεται στα κορίτσια το ποσοστό των οποίων σχεδόν διπλασιάστηκε (18% έναντι 9,6% το 2002).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.