Μικρά μυστικά ομορφιάς!

Πώς να καλύψετε τους μαύρους κύκλουςΥπάρχουν πολλοί λόγοι που προκαλούν τους δυσάρεστους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Η έκθεση στον ήλιο και η πάροδος των χρόνων συχνά λεπταίνουν το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια και οι φλέβες από μέσα γίνονται πιο ορατές. Επίσης το άσθμα και οι αλλεργίες συχνά προκαλούν μαύρους κύκλους.

Η έλλειψη ύπνου, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επίσης συντελούν στην εμφάνιση κύκλων. Και βέβαια να μην ξεχάσουμε και την κληρονομικότητα. Για την κληρονομικότητα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα όμως το να κοιμάστε λίγο παραπάνω ή να πιείτε ένα ποτηράκι λιγότερο, σίγουρα μπορείτε να το προσπαθήσετε.

Ως λύση στιγμής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φετάκια από κρύο αγγούρι ή κρύα σακουλάκια τσαγιού. Θα κάνουν τους κύκλους λιγότερο εμφανείς και θα απομακρύνουν επίσης τυχόν πρήξιμο.

Για να τους καλύψετε θα χρησιμοποιήσετε μέϊκ-απ ή κονσίλερ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό προϊόν και το σωστό χρωματικό τόνο. Οι επαγγελματίες προτείνουν να χρησιμοποιήσετε προϊόν σε τόνους χρυσού καθώς το χρυσό ισορροπεί το μαύρο χρώμα των κύκλων. Το προϊόν θα πρέπει να απλωθεί με προσοχή και να αναμειχθεί καλά με το υπόλοιπο δέρμα ή μέϊκ-απ ώστε να μην ξεχωρίζει.

Όταν χρησιμοποιείτε κονσίλερ, προσπαθήστε να αποφύγετε τους πολύ ανοιχτούς τόνους γιατί θα δώσουν έμφαση στην περιοχή και αντί να καλύψουν το πρόβλημα, απλώς θα το τονίσουν. Ο χρωματικός τόνος που θα επιλέξετε δεν πρέπει να είναι πιο ανοικτός από 2 τόνους σε σχέση με το χρώμα του δέρματός σας. Αν οι κύκλοι σας δεν είναι πολύ έντονοι, πειραματιστείτε και με τόνους του ροζ που σε ορισμένους τύπους δέρματος είναι πολύ αποτελεσματικοί.

Για να τραβήξετε την προσοχή μακριά από το πρόβλημα, χρησιμοποιείστε μάσκαρα και αϊλάϊνερ στο πάνω βλέφαρο. Αποφύγετε τους τόνους του καφέ σε μολύβι και σκιές γιατί κάνουν τους κύκλους ακόμα πιο έντονους.

Προτιμήστε ανοικτούς τόνους που κάνουν τα μάτια να δείχνουν πιο λαμπερά και πιο ξεκούραστα. Οι σκούροι τόνοι έχουν μεν πιο αισθησιακό αποτέλεσμα όμως αποφύγετέ τους αν οι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας είναι έντονοι.

www.noikokyra.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.