Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας αντικείμενο σύσκεψης στο Υπουργείο Ανάπτυξης‏

Νοεμβρίου 23rd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Προγραμματισμένη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, στην οποία θα παρευρεθούν ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας κ. Χρήστος Παπαξάνθης.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο καθορισμός των διαδικασιών για την ένταξη τριών έργων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας.

Για τον καθορισμό των έργων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, προπαρασκευαστική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο κ. Χαντάβας, ο κ. Κουπτσίδης, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών κ. Γ. Νασίκας, ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ κ. Σ. Σπηλιόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και μελετητές. Ο κ. Σπηλιόπουλος συμμετείχε μετά από πρόσκληση του κ. Χαντάβα και εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Κώστα Ζήκου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να προωθηθούν τα ακόλουθα τρία (3) έργα:

1. Το πρώτο έργο αφορά στην αντικατάσταση:

– του συρόμενου αναβατήρα «Ελιμεία»,

– του τριθέσιου αναβατήρα «Φίλιππος» και στην μετατροπή του σε εξαθέσιο

– του διθέσιου αναβατήρα «Μ. Αλέξανδρος» και τη μετατροπή του σε τετραθέσιο.

2. Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή νέου σαλέ στη θέση «Λισόρο»

3. Το τρίτο έργο αφορά στην κατασκευή νέου εναέριου αναβατήρα στη θέση «Βρύσες» καθώς και στην κατασκευή τεχνητής χιόνωσης, για να εξασφαλιστεί η επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας του κέντρου.

Γραφείο Βουλευτή Γρεβενών

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23rd, 2011 at 07:21 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply