Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα 7 χαράτσια που πρέπει να πληρώσουμε εως το τέλος του χρόνου

Νοεμβρίου 22nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το 2011 τελειώνει σε ακριβώς 40 ημέρες και μαζί του τελειώνει και η προθεσμία που έχουν 5,5 εκαττομύρια φορολογούμενοι να πληρώσουν ούτε έναν, ούτε δύο αλλά 7 συνολικά φόρους.

ΤΑ 7 ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Οπως δήλωσε στο Νewsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής, τα χαράτσια αυτά είναι:
1. Τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία είναι προσαυξημένα κατά 10%.
2. Το πολυεκκαθαριστικό το οποίο συμπεριλαμβάνει τόσο την έκτακτη εισφορά όσο και το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ακόμη συμπεριλαμβάνει όσους έχουν αυτοκίνητο πάνω από 1929 κυβικά και όσους έχουν πισίνες.
3. Το ΕΤΑΚ του 2009.
4. Το τέλος ακίνητης περιουσίας του 2010.
5. Το τέλος των ακινήτων του 2011 που έρχεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
6. Η περαίωση.
7. Ο φόρος εισοδήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο από τη μείωση των εσόδων από τους φόρους όμως όλοι οι ειδικοί λένε πως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεις τόσους φόρους μαζεμένους και να περιμένεις σε αυτή την οικονομική κρίση ο κόσμος να καταφέρει να τα πληρώσει όλα και στην ώρα τους.
Οπως δήλωσε ο κύριος Παντελής “σήμερα πολλοί από όσους είχαν εισοδήματα το 2010 ή τις προηγούμενες χρονιές δεν τα έχουν πια. Υπάρχουν μειώσεις μισθών, απολύσεις και χιλιάδες ανέργοι και δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλους αυτούς τους φόρους, σε όλα αυτά τα χαράτσια με τα σημερινά εισοδήματα. Ουσιαστικά είναι αδιανόητο να ζητούν από τους πολιτες να πληρώσουν με χρήματα που τους έχουν κοπεί”.

www.newsit.gr

This entry was posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 22nd, 2011 at 10:40 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply