Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Αναβιώνει η βρετανική Atalanta

Νοέμβριος 22nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα καινοτόμο σπορ όχημα

Αναβιώνει η βρετανική AtalantaΜετά από 75 χρόνια απουσίας, η βραχύβια Atalanta ετοιμάζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση για να κατασκευάσει, όπως και τότε, καινοτόμα σπορ οχήματα.

Η μικρή εταιρεία ιδρύθηκε το 1937 στο Staines Middlesex της Αγγλίας. Μόνο που δύο χρόνια αργότερα ξέσπασε ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος και η Atalanta έκλεισε.

Στη σύντομη «ζωή» της πρόλαβε να φτιάξει ορισμένα πραγματικά ριζοσπαστικά οχήματα, τα οποία έφεραν τεχνολογίες όπως ανεξάρτητες αναρτήσεις, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, υδραυλικά φρένα, ημιαυτόματο κιβώτιο και κυλινδροκεφαλή με διπλά μπουζί.

Όλες οι αναφορές από το 1939 εκθειάζουν τα μοντέλα της Atalanta, θεωρώντας πως είναι «υπεράνω κριτικής».

Φτάνοντας στις ημέρες μας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κος Martyn Corfield, έχει μεγάλα σχέδια για την αναβίωση της Atalanta. Παίρνοντας ως βάση το μοντέλο Le Mans του 1938, στην εταιρεία δουλεύουν πάνω σε ένα πρωτότυπο που θα παρουσιάσουν την επόμενη άνοιξη.

Επί τη ευκαιρία, υπενθυμίζεται πως η Atalanta δεν είναι η μόνη βρετανική εταιρεία που επανέρχεται. Η Lagonda, το παρακλάδι της Aston Martin, ετοιμάζει κάμποσα μοντέλα, η Eterniti Motors σχεδιάζει πολυτελή μοντέλα για τα επόμενα χρόνια, ενώ μεγάλη κινητικότητα υπάρχει γύρω και από την TVR.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το Atalanta Sports-Tourer.

www.autotriti.gr

This entry was posted on Τρίτη, Νοέμβριος 22nd, 2011 at 21:33 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply