Τρεις μήνες πριν από τη σύλληψη που σόκαρε την υψηλή κοινωνία των Αθηνών, ο Γιώργος και η Γκαμπριέλα Πετζετάκι έβαζαν πωλητήριο στην πολυτελέστατη βίλα τους στη Φλόριντα

Ηταν 16 Αυγούστου όταν ο ιδιοκτήτης της ιστορικής βιομηχανίας και η Ιταλίδα σύζυγός του πήραν την απόφαση να αναζητήσουν αγοραστή για το χλιδάτο ακίνητό τους, με τιμή πώλησης 1.246.291 ευρώ. Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύεται στο site Block shopper Orlando, το οίκημα, που χτίστηκε το 1998 στο 9.025 Southern Breeze Drive, απλώνεται σε μία έκταση 1.465 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια.

Το μεσιτικό που μεσολαβεί για την πώληση είναι η εταιρία Ann V. Varkey of RE/MAX Properties S.W.

Στην αγγελία πώλησης, εκτός από τη φωτογραφία της πρόσοψης της βίλας, υπάρχει και μια μίνι παρουσίαση του προφίλ του Γιώργου Πετζετάκι, όπου αναφέρεται ότι πρόκειται για τον πρόεδρο της «Πετζετάκις Α.Ε.», μιας πολυεθνικής εταιρίας κατασκευής συστημάτων πλαστικών σωληνών. Προσθέτει ότι είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το κολέγιο της Βοστόνης, ενώ έχει μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το London School of Economics.

Ο 47χρονος Ελληνας επιχειρηματίας, όπως και η εταιρία του, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας τα τελευταία χρόνια. Η χαριστική βολή όμως ήρθε τη Δευτέρα, όταν ο πρόεδρος της πάλαι ποτέ κραταιάς πολυεθνικής συνελήφθη στη Βουλιαγμένη για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 2.093.979,75 ευρώ. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα «μεγάλα τζάκια» των Αθηνών, που είχαν συνηθίσει να «καμαρώνουν» τον βιομήχανο και τη σύζυγό του, πρόεδρο της οργάνωσης «Κάνε μια ευχή», να φιγουράρουν στις κοσμικές στήλες.

Ο γνωστός βιομήχανος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για να λογοδοτήσει για τα χρέη του στο Δημόσιο, ωστόσο, ύστερα από δύο αναβολές που ζήτησε, θα δικαστεί τελικά στις 2 Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, οι οφειλές της εταιρίας δεν περιορίζονται μόνο προς το Δημόσιο, αφού τον Φεβρουάριο του 2011 υπήρχαν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 2.848.000 ευρώ και μισθοδοσίας ύψους 1.920.000 ευρώ.

Δέσμευση λογαριασμών του Mr ΟΠΑΠ

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη έχει προχωρήσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με στελέχη του που έχουν εμπλακεί στους σχετικούς φορολογικούς ελέγχους. Οπως λένε οι ίδιες πηγές, το ΣΔΟΕ προχώρησε στη δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών επειδή ενεπλάκη από θέση ευθύνης στα διοικητικά πράγματα της εταιρίας «Πετζετάκις», η οποία εμφανίζει τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο από φόρους που δεν έχουν καταβληθεί. Ειδικότερα, τα στελέχη του ΣΔΟΕ σημειώνουν ότι ο κ. Σπανουδάκης ήταν σε θέση ευθύνης της εταιρίας κατά την περίοδο 2007-2008, όταν δημιουργήθηκε σημαντικό μέρος των χρεών της επιχείρησης προς το Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των χρεών της εταιρίας συνελήφθη την περασμένη Τρίτη ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης «Γιώργος Πετζετάκις», ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Το ύψος των χρεών ανέρχεται σε 2,1 δισ ευρώ. Ο επιχειρηματίας ζήτησε και πήρε αναβολή. Στο δικαστήριο έγινε γνωστό ότι η εταιρία έχει ζητήσει την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της επιχείρησης και των πιστωτών της.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.