Συνελήφθη στη Νότια Λιβύη όπου κρυβόταν μετά τη δολοφονία του πατέρα του ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ

Στα χέρια των επαναστατών ο πάλαι ποτέ «διάδοχος» του ΚαντάφιΟ γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σαΐφ αλ- Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.

«Ο Σαΐφ αλ- Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συνελήφθη στη νότια Λιβύη» δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, που θεωρείτο κάποτε ως ο «διάδοχος» του Μουαμάρ Καντάφι, κρυβόταν τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά τη δολοφονία του πατέρα του.

Μετά την έναρξη του εμφυλίου, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ είχε γίνει το «πρόσωπο» του καθεστώτος στα διεθνή ΜΜΕ, δίνοντας (πριν την έκδοση διεθνούς εντάλματος σε βάρος του) συνεντεύξεις σε ξένα μέσα, στις οποίες χαρακτήριζε «ποντικούς» και «λιοντάρια που γίνονται γατούλες» τους αντικαθεστωτικούς.

Την ημέρα της πτώσης της Τρίπολης, είχε διαδοθεί πως ο Σαΐφ είχε συλληφθεί από τις δυνάμεις του NTC και επρόκειτο δήθεν να παραδοθεί στη Χάγη.

Η φήμη διαψεύστηκε αρκετές ώρες αργότερα, όταν ο ίδιος παρουσιάστηκε στους δρόμους της λιβυκής πρωτεύουσας σε μία προσπάθεια να εμψυχώσει τους υποστηρικτές του καθεστώτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.