Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λεκέδες από βερνίκι νυχιών;

Νοεμβρίου 20th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ξεφορτωθείτε τους εύκολα και αποτελεσματικά

Λεκέδες από βερνίκι νυχιών;Σε όλες τις γυναίκες έχει τύχει κάποια στιγμή, καθώς βάφουν τα νύχια τους, να βάψουν και τον καναπέ ή το χαλί. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ή αν θέλετε να είστε «ετοιμοπόλεμες», μάθετε πώς μπορείτε να σώσετε την κατάσταση!

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε το βερνίκι το συντομότερο δυνατό για να μην προλάβει να στεγνώσει και να μην ποτίσει. Θα πρέπει, επίσης, να λάβετε υπόψη το χρώμα και το υλικό του επίπλου. Οι πιο συνηθισμένες «μέθοδοι» είναι να τρίψετε το λεκέ με αλκοόλ, λακ, αφρό ξυρίσματος, υγρό φρένων αυτοκινήτου ή οξυζενέ.

Το πιο αποτελεσματικό και πρακτικό υλικό, όμως, είναι το ασετόν. Αντιμετωπίστε το λεκέ με ένα καθαρό και κατά προτίμηση λευκό πανί στου οποίου την άκρη θα έχετε βάλει ασετόν. Προσπαθήστε όσο γίνεται να μην ποτίσουν με ασετόν οι ίνες του υφάσματος για να μην καταστραφεί. Τρίψτε ελαφρά χρησιμοποιώντας καθαρές πλευρές του πανιού με ασετόν, μέχρι το βερνίκι να πάψει να μεταφέρεται στο πανί σας.

Αν ο λεκές επιμείνει ή αν δείτε ότι αλλοιώνεται το χρώμα ή το ύφασμα, είναι προτιμότερο να το αναλάβουν οι επαγγελματίες σε κάποιο καθαριστήριο.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 20th, 2011 at 15:45 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply