Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να δημοσιευτεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το “μεγαλύτερο οικόπεδο στην Ευρώπη” δηλαδή το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού έκτασης 6.000 στρεμμάτων

Σύμφωνα με τον “Κόσμο του Επενδυτή” το Ταμείο Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια και ζητεί το κοινοπρακτικό σχήμα να διαθέτει:

– καθαρή θέση 500 εκ. ευρώ
– εμπειρία σε κατασκευαστικά έργα κόστους 1 δισ. και άνω
– καλή τραπεζική εικόνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μισή έκταση θα χρησιμοποιηθεί για ανέγερση πολυτελών κατοικιών που θα παραχωρηθούν για 99 έτη, ενω θα υπάρχουν εγκαταστάσεις για εμπορικές χρήσεις δηλαδή για καταστήματα, τουρισμο και αναψυχή με σημείο αναφοράς τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Τα υπόλοιπα 3.000 στρέμματα θα γίνουν χώρος πρασίνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η επένδυση έχει αρκετά “αγκάθια” καθώς η έκταση βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης, διότι καθυστερούν τα σχετικά προεδρικά διατάγματα, ενώ το κόστος των υποδομών για τη διαμόρφωση της έκτασης προϋπολογίζεται γύρω στο ένα δισ. ευρώ επιπλέον.

Υπενθυμίζεται ότι για το έργο έχει ενδιαφερθεί το Κατάρ, ενώ οι χρηματοδοτικοί σύμβουλοι του project μιλούν για άλλους δύο επενδυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.