Μεταβατική είναι η φετινή περίοδος στην Δ’ Εθνική, καθώς το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 6 ομίλους των 16 ομάδων ( συνολικά 96 ομάδες). Κάτι που σημαίνει ότι συνολικά θα υποβιβαστούν 72 ομάδες.

Έτσι για να προκύψει αυτό το νούμερο, από το φετινό πρωτάθλημα και στους 10 ομίλους θα ισχύσουν τα εξής:

1. Οι δέκα πρωταθλήτριες ομάδες θα ανέβουν στην Γ΄ Εθνική, από εκεί και πέρα συνολικά θα υποβιβασθούν στα τοπικά πρωταθλήματα 72 ομάδες, ως εξής στους 10 ομίλους:

2. Από τους ομίλους με τις 14 ομάδες (1ος, 6ος, 7ος, 10ος), υποβιβάζονται οι 7 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου, από τους ομίλους με τις 15 ομάδες (2ος, 3ος, 8ος, 9ος), υποβιβάζονται οι 8 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου.

Από τους ομίλους με τις 13, και τις 12 ομάδες (4ος και 5ος), υποβιβάζονται οι 6 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου.

Αναλυτικά η προκήρυξη του πρωταθλήματος τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί στις κατά τόπους ενώσεις, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά τα σωματεία και οι παράγοντες.

Από τις 54 πρωταθλήτριες (και τις τρεις δευτεραθλήτριες ομάδες Αθήνας, Πειραιά, Κ.Μακεδονίας), θα ανέβουν στην Δ’ Εθνική της περιόδου 2012-13 συνολικά 28 ομάδες που θα προκύψουν από τους αγώνες μπαράζ. Όπως έχει ανακοινωθεί αυτές θα προκύψουν ως εξής: Οι ομάδες θα χωρισθούν σε 14 ομίλους των 4 πρωταθλητριών, εκ των οποίων οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα κερδίσουν την άνοδο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο γεωγραφικός καταρτισμός αυτών των ομίλων, όμως με βάση τον σχεδιασμό που είχε ανακοινωθεί, υπάρχουν αλλαγές.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.