Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συγχαρητήρια επιστολή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών… – Τα Γρεβενά στα βραβεία της UNISEF

Νοέμβριος 18th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η UNICEF δείχνει το δρόμο στις πανανθρώπινες αξίες
Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών απευθύνουν δημόσιο έπαινο προς τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του Σχολείου μας, του σχολικού έτους 2010-11, καθώς και στη δασκάλα τους Παρασκευά Μαρία για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της UNICEF.

Τιμήθηκαν με το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό με θέμα « Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους ».

Τα βραβεία στους μαθητές και τα σχολεία απονεμήθηκαν στα πλαίσια του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων .

Η βράβευση έγινε στις 16 Νοεμβρίου 2011 στην Αθήνα και το Σχολείο εκπροσωπήθηκε από τη δασκάλα της τάξης κυρία Παρασκευά Μαρία και τη μαθήτρια Κώττα Αντωνία.
Αισθανόμαστε όλοι περήφανοι για την επιτυχία της συναδέλφου και των μαθητών μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Σέτζας Δημήτριος

Η UNICEF δείχνει το δρόμο στις πανανθρώπινες αξίες

Η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, απένειμε σε ειδική τελετή στη Στοά του Βιβλίου, τα Βραβεία UNICEF 2011 σε σχολεία της χώρας και σε προσωπικότητες για τη σημαντική συμβολή τους στην προώθηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Φέτος, η ελληνική εθνική επιτροπή της UNICEF τίμησε επίσης τον πρόεδρο της ελληνικής εθνικής Επιτροπής μητρικού θηλασμού, καθηγητή Γεώργιο Χρούσο για τη συνολική διαχρονική συμβολή του στα δικαιώματα του παιδιού και της μητέρας στη χώρα μας και ιδιαίτερα την προώθηση του Μητρικού Θηλασμού και των Νοσοκομείων Φιλικών προς τα βρέφη. Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος.

Τα σχολεία που βραβεύθηκαν είναι τα εξής: Αφίσες: Βραβείο Δημιουργικότητας – Ειδικό Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης. 1ο Βραβείο – Το μοιράζονται τα σχολεία: 7ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς – Τάξη Α1. Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Πάνου, Ναύπακτος – Τάξη Α1. 2ο Βραβείο – 4ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, Χανιά. 3ο Βραβείο – Κέντρο Προσχολικής Αγωγής & Νηπιαγωγείο «Αποχρώσεις», Αθήνα. Παραμύθια: 1ο Βραβείο – Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία», Τάξη Δ1. 2ο Βραβείο – 41ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, Τάξη Γ2. 3ο Βραβείο – 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, Τάξη Γ2. Βιβλία – Εφημερίδες: 1ο Βραβείο – 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, Τάξη ΣΤ. 2ο Βραβείο – 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, Τάξη Ε1. 3ο Βραβείο – 6ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, Τάξη ΣΤ. Τα βραβεία στους μαθητές και τα σχολεία απονεμήθηκαν στα πλαίσια του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσα από το οποίο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α’ & Β’ τάξης Δημοτικού ετοίμασαν μια αφίσα, οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης Δημοτικού ετοίμασαν ένα παραμύθι και οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης ετοίμασαν ένα βιβλίο ή εφημερίδα σχετικά με το πως τα ίδια αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους.

Μέσα από τα έργα τους τα παιδιά, διαπραγματεύονται θέματα όπως η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή, οι διακρίσεις, ο ρατσισμός, η διαφορετικότητα, η βία στο σχολείο. Συμμετείχαν προσωπικότητες που προάγουν τα Δικαιώματα των Παιδιών στη χώρα μας, όπως ο καθηγητής και πρώην πρύτανης ΔΠΘ Γιάννης Πανούσης και η ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη, επικεφαλής της εκστρατείας της UNICEF κατά του μητρικού και νεογνικού τετάνου.

Τα καλύτερα έργα των παιδιών από όλη τη χώρα εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου Αθήνα) από τις 18 Νοεμβρίου έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου.

Την Επιτροπή βραβείων αποτελούσαν οι: – Μάνος Κοντολέων, Συγγραφέας & Αντιπρόεδρος UNICEF – Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος – Λόλα Νταϊφά, Δ/ντρια Δημ. Σχέσεων STAR & Μέλος Ε.Σ. της UNICEF – Μερόπη Πρέκα, Ζωγράφος – Πόλυ Μηλιώρη, Συγγραφέας – Βασίλης Λουζιώτης, Εκπαιδευτικός, Μέλος Ε.Σ. της UNICEF – Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής της UNICEF – Σοφία Λαπατά, Προϊσταμένη Τμήμ. Γ’ Μαθητικών Θεμάτων Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. – Γιώργος Σταθόπουλος, Αντιπρόεδρος, Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.) – Ράνια Μακρή, Προϊσταμένη Συνηγορίας & Δικαιωμάτων του Παιδιού της UNICEF.

www.xronos.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Νοέμβριος 18th, 2011 at 13:55 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply