Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη μεγαλοεπιχειρηματία για χρέη στο δημόσιο!

Νοεμβρίου 18th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 69χρονος επιχειρηματίας, που συνελήφθη για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 988.000 ευρώ.

Ο 69χρονος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή δασμών και φόρων προς το δημόσιο και καταδικάστηκε στην ανώτερη προβλεπόμενη από τον ποινικό κώδικα ποινή για τη συγκεκριμένη πράξη.

Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι η επιχείρησή του -εμπορίας ενδυμάτων και αξεσουάρ- «έπεσε έξω» κι ότι δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Υποστήριξε δε ότι το ύψος των οφειλών αυξήθηκε λόγω των επιβληθέντων προστίμων και των προσαυξήσεων. Μετά την ακροαματική διαδικασία άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 51χρονος συνέταιρός του, που συνελήφθη με την ίδια κατηγορία για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ πήρε αναβολή από το δικαστήριο και θα δικαστεί το μεσημέρι της Παρασκευής. Το δικαστήριο δεν τον άφησε ελεύθερο έως ότου διεξαχθεί η δίκη.

Οι δύο επιχειρηματίας είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για μέρος των παραπάνω οφειλών κατά περίπτωση σε ποινές φυλάκισης 12 και 24 μηνών, με αναστολή.

Διαβάστε ακόμη: Χειροπέδες σε άλλους δυο μεγαλοεπιχειρηματίες για χρέη 2 εκατομμυρίων ευρώ

This entry was posted on Παρασκευή, Νοεμβρίου 18th, 2011 at 09:01 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply