Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστρέφει σήμερα η τρόικα για νέες διαπραγματεύσεις και με νέες κίτρινες κάρτες

Νοεμβρίου 18th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στον αέρα ακόμα η έκτη δόση εξαιτίας των υπογραφών

Έρχονται σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ (EKT) προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση στήριξης της Ελλάδος ύψους 130 δισ ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συναντηθούν και με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Αντικείμενο των επαφών θα είναι και ο νέος προϋπολογισμός του 2012 ο οποίος θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών.

Η επίσκεψη της τρόικας έρχεται μία ημέρα μετά την έκθεση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλαδα, κ. Χορστ Ράιχενμπαχ για το ελληνικό κράτος. Με βάση την έκθεση, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ορισμένα σημαντικά πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή της εξυγίανσης τους τελευταίους 18 μήνες. O κ. Ράϊχενμπαχ είπε παρουσιάζοντας την έκθεση πως η Task Force της οποίας είναι επικεφαλής και η ηγεσία της ΕΕ θα επιχειρήσουν να αντιστρέψουν την κατάσταση, παρά το πολύ δύσκολο περιβάλλον της κρίσης, αλλά και «σεβόμενοι την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος».

Είπε ότι η Ελλάδα καταγράφει απώλειες 60 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή και πρόσθεσε ότι μπορούν άμεσα να εισπραχθούν φόροι 8 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος και υποσχέθηκε βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ για την επίτευξη του στόχου.

Την ίδια ώρα, το έργο της τρόικας δυσκολεύει με τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα να είναι σε κρίσιμο στάδιο, όπως διεφάνη και από την επίσκεψη του επικεφαλής του ΙΙF Τσάρλς Νταλάρα με τον έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Φυσικά η εκταμίευση της έκτης δόσης θα τεθεί επί τάπητος και σε αυτή την επίσκεψη, αλλά εξακολουθεί να είναι θρίλερ το θέμα των υπογραφών, με τον εμπαιγμό των δανειστών μας να συνεχίζεται.

Όλα αυτά συμβαίνουν με την Ελλάδα πλέον να μην είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων πλεον, καθώς η κρίση χρέους πλέον απειλεί τεράστιες οικονομικές, όπως εκείνη της Ιταλίας, με πολλούς πλέον να μιλούν ακόμα και για άμεση χρεοκοπία τόσο της Ιταλίας όσο και της Ισπανίας.

 

www.newsit.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Νοεμβρίου 18th, 2011 at 08:10 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply