Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελεύθεροι όσοι συλλαμβάνονται για μεγάλα χρέη!

Νοέμβριος 18th, 2011 by Χρήστος Μίμης

“Πλημμεληματάκι” το να χρωστάς … εκατομμύρια!

Όλη η Ελλάδα είπε… επιτέλους στο άκουσμα της σύλληψης “μεγαλοκαρχαριών” που χρωστούν εκατομμύρια στο δημόσιο. Οι πολύκροτες συλλήψεις όμως όπως λένε έγκυροι νομικοί μπορεί να αποδειχθούν … πολύ κακό για το τίποτα!

Γιατί; Γιατί πολύ απλά οι κύριοι και οι κυρίες που φόρεσαν χειροπέδες τον τελευταίο καιρό δεν έχουν συλληφθεί με τον νέο νόμο με τον οποίο αν χρωστάς Φ.Π.Α. άνω των 75.000 ευρώ ή έχεις διαπιστωμένη φοροδιαφυγή πάνω από 150.000 ευρώ έχεις διαπράξει κακούργημα.

Οι οφειλές στο Δημόσιο, πλην των παραπάνω, δεν είναι κακούργημα, αλλά… πλημμέλημα!

Δηλαδή οι κατηγορούμενοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προφυλακίζονται καν, ούτε τους επιβάλλονται περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου, παρουσία στο Α.Τ. Μια και δύο φορές το μήνα κλπ), ενώ το πιο πιθανό είναι ότι μετά από δίκες σε πρώτο και δεύτερο βαθμό η ποινή δεν ξεπερνάει τα 5 με 6 χρόνια και συνήθως έχει ανασταλτικό χαρακτήρα!

Δηλαδή το πιο πιθανό είναι ότι οι μεγαλο-οφειλέτες ακόμη και αν … μείνουν στη χώρα θα τους επιβληθεί μια ποινή με αναστολή!

Τα χρήματά του το κράτος δεν είναι καθόλου εύκολο να τα εισπράξει.

Η μόνη ελπίδα για το κράτος να πάρει τα χρωστούμε είναι οι οφειλέτες να φοβηθούν τη διαπόμπευση και να αποφασίσουν να πληρώσουν ή έστω να μπουν σε κάποιο διακανονισμό καθώς μόνο η εξόφληση των χρεών παύει την ποινική δίωξη.

www.newsit.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Νοέμβριος 18th, 2011 at 17:29 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply