Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, με απόφαση του, έκανε αποδεκτή την υπ’ αριθμό 322/2006 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία μπορεί να παραχωρηθεί δημόσια δασική έκταση σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων.

Την απόφαση αυτή, είχε ζητήσει με επιστολή του στις 6 Οκτωβρίου 2011, ο Bουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, ώστε να καταστεί εφικτή η παραχώρηση δημόσιων δασικών εκτάσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα και του Παλαιοντολογικού Μουσείου της Μηλιάς.

Μετά την απόφαση αυτή και εφόσον, με μέριμνα του Δήμου, εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών θα προωθήσει τις διαδικασίες παραχώρησης των δημόσιων δασικών εκτάσεων που απαιτούνται για την κατασκευή των δύο προαναφερόμενων έργων που προωθεί ο Δήμος Γρεβενών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.