Προκαλεί αν μη τι άλλο έκπληξη η αναφορά του αντιπεριφερειάρχη κου Κοσματόπουλου στην εκπομπή του Top Channel «Eπί Παντός» της 15ης Νοεμβρίου 2011, ότι δέχεται πολιτικές πιέσεις, που αρνήθηκε να κατονομάσει, για τη διακοπή της λειτουργίας του ΚΕΚΑ Α.με.Α. Η αποκάλυψη αυτή, ήρθε μόλις μια μέρα μετά από την ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξής μας, Βασίλη Κούτσιανου, για την λειτουργία του ΚΕΚΑ Α.μεΑ.

Είναι προφανές και επιτακτικό να τοποθετηθεί επίσημα και άμεσα η Περιφερειακή Αρχή. Να αναλάβει τις ευθύνες της για την λειτουργία των ειδικών εργαστηρίων. Να δημοσιοποιήσει τις πηγές χρηματοδότησής τους. Να σταματήσει την μικροπολιτική και την μικροδιευθέτηση εις βάρος των ατόμων με αναπηρία.
Οι κοινωνικές δομές δημιουργούνται με στρατηγικό σχεδιασμό και με κοινωνικούς όρους λαμβάνοντας υπ’όψιν το σύνολο των πασχόντων ατόμων. Επιτέλους, η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για την συνέχιση ή όχι της λειτουργίας του ΚΕΚΑ ΑΜΕΑ και να αναλάβει το πολιτικό κόστος των αποφάσεών της, πάντα στα πλαίσια άσκησης χρηστής διοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.