Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Πράσινο φως” ανάβει το ΥΠΕΚΑ για την κατασκευή του Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα και του Παλαιοντολογικού Μουσείου Μηλιάς

Νοεμβρίου 17th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, με απόφαση του, έκανε αποδεκτή την υπ’ αριθμό 322/2006 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία μπορεί να παραχωρηθεί δημόσια δασική έκταση σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων.

Την απόφαση αυτή, είχε ζητήσει με επιστολή του στις 6 Οκτωβρίου 2011, ο Bουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, ώστε να καταστεί εφικτή η παραχώρηση δημόσιων δασικών εκτάσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα και του Παλαιοντολογικού Μουσείου της Μηλιάς.

Μετά την απόφαση αυτή και εφόσον, με μέριμνα του Δήμου, εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών θα προωθήσει τις διαδικασίες παραχώρησης των δημόσιων δασικών εκτάσεων που απαιτούνται για την κατασκευή των δύο προαναφερόμενων έργων που προωθεί ο Δήμος Γρεβενών.

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17th, 2011 at 09:07 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply